ΚοινωνίαΑρχείο

Ψήφισμα από την ΟΕΒΕ Αργολίδας για το ασφαλιστικό

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας, μετά και την σημερινή απεργία κοινοποίησε ψήφισμα που απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την βουλή των Ελλήνων.

Το ψήφισμα αναφέρεται στο ασφαλιστικό και το φορολογικό και ζητά την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας που είναι αυτή που κυρίως στραγγαλίζεται από τα προτεινόμενα μέτρα.

Το ψήφισμα:

Σήμερα 4 Φεβρουαρίου  2016 εμείς η επαγγελματίες βιοτέχνες  έμποροι  αυτοαπασχολούμενοι μισθωτοί, αγρότες εργάτες , συνταξιούχοι νέοι και νέες  μετά από 7συνεχόμενα έτη βαθιάς ύφεσης με συνεχόμενες επιβολές  αναποτελεσματικών φορολογικών και εισπρακτικών  μέτρων που επιβλήθηκαν από τα δυο πρώτα μνημόνια βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πλήρη ισοπέδωση  της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας που επιβάλλει το τρίτο μνημόνιο.

Στη χρονιά που τελείωσε η ελληνική κοινωνία βρέθηκε αντιμέτωπη με μια τρίτη δανειακή σύμβαση, ένα τρίτο μνημόνιο με ακόμα απεχθέστερα μέτρα πολιτικής. Με μια σημαντική διαφορά,  αυτή τη φορά, η βαριά πληγωμένη ελληνική οικονομία δεν έχει πλέον τις ίδιες αντοχές και τα ίδια περιθώρια ανάκαμψης. Αυτός είναι και ο λόγος που καθιστά τις θέσεις και τα αιτήματα μας όχι μόνο διαχρονικά αλλά και επίκαιρα. Ήδη από την ψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων βλέπουμε τις επιπτώσεις που θα έχουν στην ελληνική οικονομία.

Η πρόταση που κατατέθηκε από την κυβέρνηση με τις ρυθμίσεις που εμπεριέχει για το ασφαλιστικό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς οδηγεί στην εξαθλίωση τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους χωρίς ταυτόχρονα να λύνει το ασφαλιστικό και το θέμα τις βιωσιμότητας του  καθώς συμφώνα με αυτό:

1. Η βασική προτεραιότητα στη νέα πρόταση είναι η ουσιαστική αρπαγή πόρων από τους ασφαλισμένους, χρησιμοποιώντας το ασφάλιστρο ως ένα ακόμα φορομπηχτικό μέτρο που θα κλείσει τις τρύπες του χρέους.

2. Αγνοείται πλήρως η πραγματική δυνατότητα των ασφαλισμένων και των νοικοκυριών τους να σηκώσουν το οικονομικό βάρος που σχεδιάζεται.

3. Η πλημμελής ανάλυση των οικονομικών δεδομένων που επικρατούν στην Ελληνική Κοινωνία, μετά τα τόσα χρόνια των μνημονίων, θα καταστήσει εξαιτίας της αδυναμίας ανταπόκρισης στις οικονομικές απαιτήσεις του νέου νομοσχεδίου,

  • Τον ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, μη βιώσιμο.
  • Τους επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες φορτωμένους με νέες υπέρογκες οφειλές
  • Την κοινωνία σε νέο οικονομικό αδιέξοδο.
  • Την οικονομία σε νέα υφεσιακή τάση.
  • Την εργασία να μετράει νέες στρατιές ανέργων, τώρα πια τέως επαγγελματιών, βιοτεχνών και      εμπόρων που θα έχουν βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.

 
4. Η προχειρολογία θα οδηγήσει σε νέες υπουργικές αποφάσεις, τροποποιητικές, ερμηνευτικές, εξαιρέσεων, που όχι μόνο δεν θα βοηθήσει, αλλά θα συμβάλλει σε άλλη μια μορφή Ελληνικής πολυνομίας, ατελέσφορης, διάτρητης και ρουσφετολογικής.

5. Η έλλειψη συνεργασίας με τους άμεσα ενδιαφερόμενους ασφαλιζόμενους εμπόρους, επαγγελματίες και βιοτέχνες, φαίνεται περίτρανα, αφού καμία από τις θέσεις και προτάσεις των Συνδικαλιστικών μας φορέων, που έχουν κατατεθεί, δεν λαμβάνεται υπ όψιν των νομοθετών.

6. Η σκληρή όψη των νομοθετών που δεν λαμβάνουν υπόψη τους την δεινή οικονομική κατάσταση που σήμερα επικρατεί, φαίνεται και από το γεγονός ότι δε προβλέπονται διευκολύνσεις στην αποπληρωμή παλαιών χρεών. Ένα ακόμα στοιχείο που θα προκαλέσει οικονομική ασφυξία στους ασφαλισμένους.
 
Οι νέες δυσμενείς εξελίξεις  που φέρνει η εφαρμογή του 3ου μνημονίου έχουν  σαν στόχο την διάλυση της αγοράς   την εξαφάνιση  της μικρομεσαίας  επιχειρηματικότητας   την πλήρη αφαίμαξη και εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας   εφαρμόζοντας πολιτικές λιτότητας , υπερφορολόγησης και υπέρογκων προστίμων . Είναι απαραίτητο όσο ποτέ να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο , προκειμένου τα αιτήματα και οι προτάσεις μας για το φορολογικό , το ασφαλιστικό, τα  κόκκινα δάνεια  την υγεία  την παιδεία, ΕΝΦΙΑ να αρχίσουν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση.

Η ανάπτυξη της χώρας περνά μέσα από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  που θα φέρουν  έσοδα  στο κράτος , μείωση της ανεργίας  αλλά και αισιοδοξία προς τους πολίτες της χώρας.

Οι επαγγελματίες βιοτέχνες έμποροι  δεν κάνουν  ούτε χιλιοστό πίσω  στις θέσεις και τις  προτάσεις  που έχουν εκφράσει όλο αυτό το διάστημα και η κυβέρνηση και οι δανειστές θα πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι το  σχέδιο για το ασφαλιστικό δεν θα περάσει.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

Ζητούμε άμεσα να σταματήσουν:

  • Ο αφανισμός της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και η κατάργηση της μεσαίας ελληνικής παραγωγικής τάξης
  • Υπερφορολόγηση και η συνεχής επιβολή αναδρομικών φόρων
  • Η λεηλασία των εισοδημάτων
  • Τα προβλήματα ρευστότητας  και τα capital controls  των Τραπεζών
  • Η απαξίωση των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών
  • Η εκποίηση του δημόσιου πλούτου
  • Η υποχώρηση των διχτύων κοινωνικής προστασίας
  • Οι ποινικοποίηση των επαγγελματιών βιοτεχνών εμπόρων
  • Η μετατροπή των συντάξεων σε προνομιακά επιδόματα βοήθειας
  • Οι απειλές για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
  • ΟΧΙ στην «ανάπτυξη» πάνω στα ερείπια των επιχειρήσεων μας

 
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ:

  • ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  • ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  • ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
  • ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ