ΚοινωνίαΑρχείο

Το βιβλίο – κόσμημα του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου

Γραμμένο για κάθε νέο, που διαβαίνει το κατώφλι της εφηβείας, αλλά και για κάθε ενήλικα – γονιό,  που θέλει να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες αυτής της ευαίσθητης ηλικίας, ώστε να βοηθήσει με τον τρόπο του τα παιδιά του, είναι το βιβλίο με τίτλο «ΕΦΗΒΕΙΑ – Το ταξίδι που σε διαμορφώνει», του πολυγραφότατου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου (Αντωνόπουλου).

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα και αποτελεί ένα «κόσμημα», γεμάτο γνώση για τον καθένα μας. Όπως σημειώνεται στις πρώτες σελίδες «Αφιερώνεται σ’ όλα τα παιδιά του κόσμου που βρίσκονται στην άνοιξη της ζωής και ταξιδεύουν «με λογισμό και μ΄ όνειρο».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σύγγραμμα που φέρνει στην κυριολεξία κοντά τους νέους με την εκκλησία, και αποδεικνύει παράλληλα ότι οι Ιεράρχες δεν είναι αποκομμένοι από την κοινωνία.

Ο ίδιος ο συγγραφέας Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, σημειώνει -μεταξύ άλλων- για το βιβλίο του: «Είναι ένα βιβλίο γραμμένο για σας, αγόρια και κορίτσια, και ελπίζω να σας βοηθήσει να περάσετε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής σας με περισσότερη επίγνωση και όσο γίνεται πιο ανώδυνα. Είναι αλήθεια πως οι μεγάλοι μιλούν για την εφηβεία, αλλά πολύ σπάνια σας μιλούν για τις ιδιαιτερότητες, τα προβλήματα, τις δυσκολίες αυτής της ηλικίας. Γνωρίζοντας κανείς έστω θεωρητικά και στοιχειωδώς τις δυσκολίες, είναι σίγουρο πως θα τις αντιμετωπίσει καλύτερα και δεν θα πέσει απ’ τα σύννεφα.

Είπαν πως η εφηβεία είναι ένα ταξίδι με όλες τις χαρές, τις λύπες, τις αγωνίες, τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις. Σ’ όλους εσάς που ξεκινάτε ή ήδη ξεκινήσατε, εύχομαι καλό ταξίδι και να μη χάνετε το κουράγιο σας».

Όπως άλλωστε συμπληρώνει  ο ίδιος ο συγγραφέας «Το βιβλίο αυτό είναι μόνο μια μικρή προσπάθεια, ένα χέρι βοήθειας και συμπαράστασης στα νέα παιδιά, που ανοίγονται στη ζωή, γραμμένο με ατέλειες, αλλά με πολύ πόνο και αγάπη».