ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Όχι στις διαταγές του «Σουλτάνου» για τα σκουπίδια

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη με βασικό θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων.

Το «παρών» έδωσαν αρκετοί δήμαρχοι της Πελοποννήσου, τα μέλη του ΦΟΔΣΑ και βουλευτές από την Περιφέρεια (από την Αργολίδα παρευρέθηκαν ο Γιάννης Γκιόλας και ο Γιάννης Μανιάτης).

Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η κόντρα των δήμων με την Περιφέρεια με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Δημήτρη Καμπόσο να χαρακτηρίζει βάναυση προσβολή ακόμα και για τον μικρότερο Δήμο, τα όσα ειπώθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου περί πολιτικής δωροδοκίας της κυβέρνησης προς τους δήμους. «Στις διαταγές σας, σουλτάνε, αλλά όχι από εμάς, από άλλους σε άλλες Περιφέρειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Καμπόσος.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ τόνισε επίσης πως δεν γίνεται άλλοι να αποφασίζουν για την τύχη των Δήμων σε ότι έχει να κάνει με τα απορρίμματα, και όχι μόνο, κάνοντας λόγο για σχέσεις υποτέλειας μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων, η οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Ωστόσο επισήμανε πως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να έρθει σε ρήξη την Περιφέρεια, αλλά να υπάρξει μία αγαστή συνεργασία με διακριτούς ρόλους.