ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Συγκρούσεις με αφορμή το Master Plan

Διαμάχη μεταξύ Δημήτρη Κωστούρου και Χρήστου Γραμματικόπουλου έχει ξεσπάσει με αφορμή την παρουσίαση του Master Plan για το λιμάνι του Ναυπλίου. Νέα αφορμή στάθηκαν κάποιες αναφορές του δημάρχου οι οποίες δεν έμειναν αναπάντητες από τον επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εμείς απλά παραθέτουμε τα σχετικά κείμενα εκατέρωθεν και αφήνουμε τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η αναφορά Κωστούρου:

 Το Ναύπλιο έχει την τύχη να διαθέτει ένα λιμάνι χαρακτηρισμένο ως λιμένα μείζωνος ενδιαφέροντος το οποίο εξυπηρετεί πολλές χρήσεις (τουριστική , εμπορική , αλιευτική κλπ) περιέχει μία μεγάλη χερσαία ζώνη η οποία εφάπτεται του αστικού ιστού. 

Σ´ αυτή τη χερσαία ζώνη που βρίσκεται απο την οδό Νέας Κίου και μέχρι τη θάλασσα , από την Μπουμπουλίνας και μέχρι τη θάλασσα και εκτείνεται στην Ακτή Μιαούλη και μέχρι την Αρβανιτιά και ακόμη πιο πέρα (όπως ο σχετικός χάρτης απεικονίζει στο participation .gr) οτιδήποτε θέλουμε να κατασκευάσουμε , τοποθετήσουμε , χαράξουμε , παρκάρουμε , στεγάσουμε και ο νομοθέτης μας λένε ότι πρέπει να έχει καταγραφεί σε ένα master plan (Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένα) εγκεκριμένο από αρμόδια υπουργεία και επιτροπές. 

Οι χρήσεις που θα περιγράφονται – απεικονίζονται στο master plan είναι αυτές που το υπουργείο επιτρέπει …(θα θέλαμε π. χ. κάποιους αθλητικούς χώρους ή ακόμα και ράμπα για extreme sports αλλά δεν είναι χρήσεις που αδειοδοτούνται ).

Για να κατασκευαστεί ένας ποδηλατόδρομος μέσα στη χερσαία ζώνη πρέπει να είναι αποτυπωμένος στο master plan. 

Συμπερασματικά το (Π. Ε. Α. Λ.) master plan είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον οποιοδήποτε στρατηγικό σχεδιασμό στο χώρο του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης. 

Ξεκίνησε η εκπόνησή του και φυσικά μέχρι να φτάσουμε στην παρουσίασή του στο Βουλευτικό την περασμένη εβδομάδα υπήρξε και μακροχρόνια διαβούλευση για τυχόν προτάσεις , παρατηρήσεις ή και διευκρινίσεις.

Αυτοί που σκίζουν τα ρούχα τους για το πόνημα που παρουσιάστηκε είχαν όλο τον καιρό να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες.

Γίνεται λοιπόν απόλυτα κατανοητό ότι το master plan είναι ένα “τοπογραφικό ” με καθορισμό συγκεκριμένων χρήσεων όπως εμπορικό λιμάνι , πάρκινγκ, επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη κλπ κλπ. 

Όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι η πρώτη απαραίτητη και επιβεβλημένη σχεδιαστική κίνηση για την εκκίνηση οποιασδήποτε πρωτοβουλίας στη λιμενική ζώνη. 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ MASTER PLAN. Ok; ΟΚ!!!
ΤΟ MASTER PLAN ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑ. Ok; ΟΚ!!!
ΤΟ MASTER PLAN ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ , ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ , ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ. Ok; ΟΚ!!!

Στο βουλευτικό και στην παρουσίαση από την ομάδα μελέτης ένας δημότης αναφέρθηκε σε παρέμβασή του για τα πηρυνουργεία και την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλούν, δεύτερος σχετικά με αλιευτικό καταφύγιο ερασιτεχνών αλιέων ο οποίος καλύφθηκε μιας και υπάρχει πρόβλεψη και δύο οι οποίοι αναφέρθηκαν στο parking και στο ότι δεν υπάρχει όραμα αν δεν ταυτίζεται με το όραμά τους. 

Οι άλλοι που μίλησαν δεν είπαν κάτι όταν ο περιφεριάρχης δεσμεύτηκε για τη δημιουργία μαρίνας και για χρηματοδότηση της εκβάθυνσης. Δεν ύψωσαν το ανάστημά τους να του πουν ότι λέτε ψέμματα κ. Περιφεριάρχα και μας κοροιδεύετε τόσο καιρό. 

Απλώς εποίησαν τη νήσσαν κοινώς έκαναν την πάπια.

Φυσικά διαφώνησαν ελαφρώς με τη θέση της μαρίνας παραλείποντας να θυμίσουν ακόμα και στον ίδιο τους τον εαυτό ότι η μαρίνα (τουριστικός λιμένας) είναι χωροθετημένος σε αυτό το σημείο με ΦΕΚ από το 2009 και το ΣΔΙΤ που έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα χέρια της έχεις περάσει και ελεγκτικό συνέδριο. Επίσης ότι η παρατήρηση άργησε 7 χρόνια. 

Η παρουσίαση τελείωσε με χαμόγελα …..

Εκεί λοιπόν που περιμέναμε τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και πολιτικές απόψεις να ´σου πετιέται (“απογοητευμένος” , αρθρογράφος πολιτικός μηχανικός του Ε. Μ. Π. ) από ξαρχής και αγριεύει και θεριεύει και……(ταπεινή μου άποψη ότι jeronymo άκουγε ο φαρμακοποιός κειμενογράφος και όχι ο πολιτικός μηχανικός Ε. Μ. Π. αλλά αυτό είναι υποκειμενικό).

Δεν βγήκε ανακοίνωση από επικεφαλή παράταξης ή παράταξη ή δημοτικό σύμβουλο ή φορέα ή επιτροπή πολιτών απλά ένα άρθρο από επιστήμονα ο οποίος μιλούσε για την μελέτη καταγγέλοντας προχειρότητα , κακή διατύπωση και απουσία έργων. 

Η ομάδα μελέτης σεβόμενη τα βιογραφικά των μελών της απάντησε προφανώς θιγόμενη και είπε αυτό που με κεφαλαία γράμματα ξεκαθαρίσαμε πιο πάνω:

“It ‘ s the master plan stupid” παραφράζοντας φράση πολιτικού ανδρός πριν τις εκλογές του 1992 στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Δηλαδή εδώ καθορίζουμε χρήσεις και υπάρχει ένα σύνολο μελετών για έργα που θα ακολουθήσει. 
Ο τρόπος που η ομάδα μελέτης ουσιαστικά παραδίδει μαθήματα σχετικά με το τι είναι master plan , τι το ακολουθεί και τι πρέπει να γνωρίζει η όχι ένας μηχανικός δεν θα σχολιαστεί από εμένα αλλά από εσάς. 

Θα αναρτήσω αύριο την απάντηση της ομάδας μελέτης για να τη διαβάσετε ή να την ξαναθυμηθείτε
Η ουσία είναι ότι κατήγγειλε το Ε. Μ. Π. και απάντησε το Ε. Μ. Π. 

Κάποιος ξαφνικά φόρεσε το μπέρτα και τη μάσκα του supermechanic για να συγκρουστεί στο γνωστικό του αντικείμενο και πήρε απάντηση από άλλους mechanics του ίδιου γνωστικού αντικειμένου…..

Η σύγκρουση σφοδρή !!! αποτέλεσμα ;

Είχαμε μείνει τη στιγμή της σύγκρουσης του supermechanic με τους mechanics πάνω στο γνωστικό αντικείμενο του masterplan.

Η σφοδρή σύγκρουση είχε περίεργα αποτελέσματα!!! 

Η μπέρτα σκίστηκε και η μάσκα του supermechanic “έπεσε”. 

Το Ε. Μ. Π. πήγε περίπατο και στη θέση του εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του λόμπι της μιζέριας , του παρελθόντος και του λαικισμού , αρχηγός της μείζωνος αντιπολίτευσης και δημοτικός σύμβουλος από το 1998 !!!!!!!!!!!!!!

( – από πότε είπατε;;;; 1998;;;;;; 
-Συγγνώμη δεν ξέρω από πότε ακριβώς; 
Ειλικρινά τώρα γιατί δεν ενημερώνει τους δημότες και εμάς κάποιος -θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος- 
• για το πότε έθεσε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος πρώτη φορά ο αρχηγός της μείζωνος αντιπολίτευσης , 
• με ποιον δήμαρχο , 
• αν εξελέγη , 
• πως έγινε δημοτικός σύμβουλος , 
• με ποιον δήμαρχο, 
• πότε, 
• σε ποιές αμοιβόμενες θέσεις χρημάτισε στο δήμο (νομικά πρόσωπα, αντιδημαρχίες, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου ,άλλες) , 
• ημερομηνίες για όλα αυτά, 
• αν δούλεψε στο δήμο ή σε δημοτική επιχείρηση , 
• πως έγινε η πρόσληψή του ( με Α.Σ.Ε.Π. ή με απ´ ευθείας πρόσληψη) ,
• για πόσο καιρό , 
• γιατί δεν συνέχισε,
• σε τι αξίωμα βρισκόταν το 2003 – 2004 όταν η Καραθώνα επιλέχθηκε σαν “χώρος μεταφόρτωσης απορριμμάτων” 
Αυτά τα περιμένει ο κόσμος ……..)

Η αντιπαράθεση γύρω από το γνωστικό αντικείμενο εγκαταλείφθηκε (άλλωστε απ´ ότι ξέρω η φαρμακευτική μικρή σχέση έχει με τα λιμενικά έργα και τη σχετική νομοθεσία) με ελαφρά πηδηματάκια και προτιμήσαμε το πεδίο όπου το λόμπι της μιζέριας , του παρελθόντος και του λαικισμού καυγαδίζει με την πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια. 
Απ´ ευθείας αναθέσεις !!!!!
Σκουπίδια (τονίζω ότι περιμένουμε όλοι μία εξήγηση για την επιλογή της Καραθώνας σαν ξεκίνημα του αίσχους)
Κλπ κλπ. 
Χωρίς πρόταση , χωρίς άποψη και επιχειρήματα μόνο με ειρωνεία και διάθεση υποτίμησης έργων και προσώπων ακολουθώντας την τακτική του “πέτα λάσπη όλο και κάτι θα μείνει ” ο δήμος μας χάνει το κομμάτι της παραγωγικής και χρήσιμης αντιπολίτευσης. 
Χαίρομαι που οι Ναυπλιείς έχουν εδώ και καιρό προχωρήσει και προσπεράσει τέτοια φαινόμενα.

Καθημερινή δουλειά ,σκληρός αγώνας , συνεργασία , ενότητα, ενημέρωση και αλήθεια η καθημερινή μας κατάθεση στον άνθρωπο. _

ΥΓ1: Τα ενημερωτικά κείμενα για όλα τα θέματα θα συνεχισθούν…… άλλωστε “τα εν δήμω .. εν δήμω”

 
Η απάντηση Γραμματικόπουλου:

Υπό το βάρος της παταγώδους αποτυχίας στα έργα του λιμανιού, στο θέμα των σκουπιδιών και των χωματερών σε Καραθώνα και Τολό, στο ζήτημα του νερού για σημαντικό τμήμα του Δήμου και στις συνεχείς αποκαλύψεις των απίστευτων απ’ευθείας αναθέσεων του, ο κ. Δήμαρχος έχασε εντελώς την ψυχραιμία του και σε ένα πραγματικό “παραλήρημα”, έχοντας “ξεφύγει” εντελώς, με ασυνάρτητες ανακοινώσεις, του φταίνε όλοι και όλα πλην του εαυτού του για τον οποίο ξεχνά ότι είναι ήδη 4 χρόνια Δήμαρχος.

Κε Κωστούρο σας καλούμε να “προσγειωθείτε”, το να υβρίζετε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προσβάλει εκείνον ούτε καν το 34% των πολιτών που αυτός εκπροσωπεί, προσβάλλει εσάς, μα κυρίως εξευτελίζει τον θεσμό του Δημάρχου. Η συμπεριφορά σας θυμίζει άλλες εποχές…

Υ.Γ.1 : Αναφορικά με τα “τρομερά” ερωτήματα-απορίες που τον βασανίζουν για την κοινωνικό πολιτική μου διαδρομή (πότε πρωτοεξελέγην, με ποιόν, γιατί έφυγα, πότε ήμουν πρόεδρος δημ.συμβ. κτλ),… μα όλα αυτά είναι πασίγνωστα…που είναι το πρόβλημα του;…πάντως με κολακεύει το ενδιαφέρον του και αν κάποτε εκδώσω καμιά αυτοβιογραφία θα τον έχω υπ’όψιν μου.

Υ.Γ.2 : Αναφορικά με τα σκουπίδια, μετά τις περίφημες υποσχέσεις του περί κλεισίματος της χωματερής της Καραθώνας σε 40 ημέρες!!!.. και αφού πέρασαν 4 χρόνια χωρίς να έχει καταφέρει τίποτα, τώρα του φταίει ο … Αναγνωσταράς!!! με τον οποίο όμως ξέχασε ότι ήταν υποψήφιος δύο φορές (2006, 2010) και μόνιμος έμμισθος Αντιδήμαρχος του, επί σειρά ετών από το 2007 έως το 2012…