ΚοινωνίαΑρχείο

Θα έρθει οδηγός ασθενοφόρου στο Κρανίδι;

Στην ενίσχυση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) με προκήρυξη 100 νέων θέσεων εργασίας εντός του Φεβρουαρίου και στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, δεσμεύθηκε o Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε απάντησή του προς τον Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), καθ. Γιάννη Μανιάτη, σε συνέχεια σχετικής ερώτησής του στην οποία επισημαίνονταν τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), καθώς και οι μεγάλες καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την απάντηση του Αναπλ. Υπουργού «…Η Γενική Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας έχει επιχορηγήσει ήδη το ΕΚΑΒ, για την εξόφληση των εφημεριών και πρόσθετων αμοιβών… Όσον αφορά τις δαπάνες λειτουργίας του ΕΚΑΒ (στις οποίες εντάσσονται οι δαπάνες μετακινήσεων του προσωπικού) από τα στοιχεία της Δ/νσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών προκύπτει ότι, ο εν λόγω φορέας έχει επιχορηγηθεί συνολικά με το ποσό των 20.000.000€»

Με την υπ’αριθμ.πρωτ.Α2β/Γ.Π.95201/2015 Απόφαση το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στο διορισμό 186 υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ. Επιπλέον, εντός του Φεβρουαρίου θα προκηρυχθούν άλλες 100 θέσεις για την ενίσχυση του Οργανισμού»