ΠολιτικήΑρχείο

«Καρφιά» από την Σία Αναγνωστοπούλου για το Θεατρικών Σπουδών

Τη δέσμευση της Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σίας Αναγνωστοπούλου, για συνέχιση κι ενίσχυση της λειτουργίας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, πήρε ως απάντηση χθες ο Γιάννης Μανιάτης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής έρωτησής του.

Ωστόσο η Αν. Υπουργός αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα προβλήματα όπως το κτιριακό, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της ως προς τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος, αναφέροντας πως δεν έχει αρκετά μέλη ΔΕΠ, σχολιάζοντας παράλληλα αρνητικά το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα κάνοντας λόγο για «μεταπτυχιακό στον αέρα». Λίγο πολύ άφησε να εννοηθεί ότι το τμήμα δεν πληροί απόλυτα τις προϋποθέσεις, και ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την ενίσχυσή του.

Επιπλέον, ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα σε συνέχεια των υφισταμένων τάξεων και των μαθητών που φοιτούν στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αργολίδας, χαρακτηρίζοντας υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην περιοχή, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει σχετικό αίτημα και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και από όλους τους φορείς της Αργολίδας.

Δείτε το βίντεο της συζήτησης: