ΡεπορτάζΑρχείο

Καθαρίζει η είσοδος του Ναυπλίου από την πλευρά της Νέας Κίου

Εργασίες καθαριότητας γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Ναύπλιο και συγκεκριμένα από την πλευρά της εισόδου της πόλης από Νέα Κίο. Η περιοχή σε ορισμένα σημεία δεν είχε καθαριστεί ποτέ, λόγω και της ύπαρξης του υγροβιότοπου που κανένας μέχρι τώρα δεν τολμούσε να αγγίξει.

Άποψη του Δήμου -με την οποία συμφωνούμε- είναι πως η είσοδος του Ναυπλίου από τη Νέα Κίο πρέπει να διατηρείται καθαρή και ευπαρουσίαστη όπως και οι υπόλοιπες, γι’ αυτό το λόγο ανατέθηκε στη διεύθυνση καθαριότητας να επέμβει, έχοντας ήδη καθαρίσει Γλυκειά και Οικόπεδα Αγίου Αναστασίου, ενώ σειρά παίρνει και η γωνία Σπάρτης και Νέας Κίου.

Τα μηχανήματα του Δήμου εισήλθαν και από την πλευρά του υγροβιότοπου όπου πραγματικά είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, και εκτέλεσαν εργασίες καθαρισμού που θα μπορούσαν ίσως να γίνουν με ηπιότερα μέσα, λόγω και της ιδιαίτερης φύσης του σημείου.

Ο τρόπος και το σημείο όπου έγιναν οι παρεμβάσεις προκάλεσε, μεταξύ άλλων, την αντίδραση του Περιφερειακού συνδυασμού «Πελοπόννησος Οικολογική», ο οποίος κατήγγειλε ότι: «Ζητάμε να σταματήσει κάθε εργασία (διαμόρφωσης, καθαρισμού, επέμβασης καθε ειδους) αν δεν εχει προηγηθεί μελέτη που θα προστατεύει την φύση. Το μέτωπο της παραλίας μοναδικής ομορφιάς και καταφύγιο μεταναστευτικών πουλιών να διασωθεί από όποιο “αναπτυξιακό” σχέδιο.»