ΨυχαγωγίαΑρχείο

Rebeletiko: μια μουσική συνωμοσία

“Οι Rebeletiko είναι μια μουσική συνωμοσία. Τα μέλη των Rebeletiko υφαίνουν το σχέδιο τους στο υπόγειο εργαστήρι μιας ταραγμένης πόλης, της Αθήνας.”

Έτσι περιγράφουν οι ίδιοι τον τρόπο που βιώνουν τη μουσική τους.

Μια ανεξάρτητη μπάντα που μόλις παρήγαγε  το πρώτο της ηχογράφημα, δουλεύοντας με πολύ μεράκι μέσα σε ένα γκαράζ στο Βύρωνα, με τίτλο «Μοναστηράκι».

Το αποτέλεσμα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στον ακροατή.

Από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις ότι κάτι νέο και ουσιώδες έχει αρχίσει να γεννάει αυτή η (garage) μπάντα. Παραδοσιακά όργανα, μελωδίες που σε προσκαλούν να τις ξανακούσεις σε φόρμες που ακροβατούν ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους με ρυθμικές παραλλαγές και αυτοσχεδιαστική διάθεση χωρίς μανιέρες.

 

Η μουσική τους συνωμοτεί με τους ήχους των ρεμπέτικων, των σμυρναίικων, των παραδοσιακών, των λαϊκών και κάθε λογής “περιθωριακής” μουσικής συντεχνίας.

Το ηχογράφημα περιλαμβάνει 10 συνθέσεις που υπογράφει ο βασικός πυρήνας των Rebeletiko: Τάσος Γεωργόπουλος (Λάφτα – Κιθάρα-Φωνητικά) και Τάσος Γιαννούσης (Μπουζούκι-Τζουράς-Μπαγλαμάς-Φωνητικά).

Το τρίτο βασικό μέλος της ομάδας η εξαιρετική Σοφία Μέρμηγκα  της οποίας η φωνή σε παρασύρει σε μονοπάτια αλλοτινών χρόνων.

Μαζί τους  συνέπραξαν μερικοί από τους κορυφαίους νέους Έλληνες μουσικούς στους οποίους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα (Στέριος Μητρούσης: Κοντραμπάσο, Κώστας Μερετάκης: Κρουστά

Πάνος Δημητρακόπουλος: Κανονάκι, Ζήσης Σκλαβουνάκης: Βιολί

Τάσος Καντάς: Ακορντεόν, Θωμάς Κωσταντίνου: Ούτι-Τσουμπούς

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος: Κλαρίνο-Καβαλ, Κώστας Γιαξόγλου: Πιάνο

Τάσος Αντωνίου: Μπαγλαμάς – Φωνητικά, Στέλλα Βαλάση: Σαντούρι

Κώστας Φόρτσας: Κλαρίνο-Τσαμπούνα-Καβαλ, Μιχάλης Καταχανάς: Βιόλα

Ζωή Παπαδοοπούλου: Φωνητικά, Παναγιώτης Κατσιμάνης: Κιθάρα – Φωνητικά

Χρήστος Κωσταντινίδης: Ντραμς, Χρήστος Καλκάνης: Κλαρινέτο

Γιάννης Πουπούλης: Κιθάρα).

Το ηχογράφημα πωλείται κυρίως δικτυακά στα CDBaby, iTunes, Apple Music, Spotify, και σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες και κυκλοφορεί από την Fm Records σε επιλεγμένα δισκοπωλεία.