Αναπάντητοι μένουν ακόμα οι λόγοι που ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη στο νησί Κίναρο. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο της άσκησης Αστραπή 2/16.
Σε αυτό επέβαιναν τρία άτομα: κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτσης, συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Πανανάς και ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου. Ο 34χρονος Κωνσταντίνος Πανανάς από την Άρια Ναυπλίου ήταν συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου και έφερε το βαθμό του υποπλοιάρχου. Ήταν πατέρας ενός μικρού παιδιού ενώ η σύζυγός του ήταν έγκυος στο δεύτερο.
Σε ότι αφορά το περιστατικό αίσθηση προκαλεί η αμφισβήτηση από πλευράς Άγκυρας των ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο μετά την πτώση του ελικοπτέρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, με ΝΟΤΑΜ Α0701/16 η Τουρκία θεωρεί παράνομη την έρευνα διάσωσης που γίνεται στην Κίναρο, εκεί όπου εντοπίστηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου. Στις 4:05 εκδόθηκε η ελληνική ΝΟΤΑΜ από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) για τη διεξαγωγή της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.
Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος ακύρωσε όλο του το πρόγραμμα και μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά την Ελλάδα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής. «Όπως όλοι οι Έλληνες, αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη, για την απώλεια του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε σήμερα τα ξημερώματα στα νερά του Αιγαίου, εν ώρα καθήκοντος προς την Πατρίδα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Σήμερα η Ελλάδα, οι Έλληνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πενθούμε. Συγκλονισμένος, εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Θα αποτελούν, πάντα, παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας».
Διβάστε Επίσης:
Βρέθηκαν δύο σοροί από το ελικόπτερο που έπεσε στην Κίναρο