ΠολιτικήΑρχείο

Καλορίζικο το νέο σχολείο του Ινάχου

Στα εγκαίνια του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ινάχου παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ανδριανός, οι οποίοι απηύθηναν χαιρετισμούς στην εκδήλωση. Μάλιστα ο Γιάννης Μανιάτης άδραξε την ευκαιρία να διατυπώσει για ακόμα μια φορά το αίτημα να αποδωθεί ο ΕΝΦΙΑ στις Τοπικές Κοινωνίες, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στην αυτοδιοίκηση. Ο Γιάννης Ανδριανός αρκέστηκε στα γνωστά κλισέ που συνήθως ακούμε σε τέτοιες εκδηλώσεις. Και οι δύο έκλεισαν τις ομιλίες τους ευχόμενοι το νέο σχολείο να είναι καλορίζικο για μαθητές, δασκάλους και γονείς.
 

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Γιάννης Μανιάτης:
«Φίλες και φίλοι,

Ως πολίτης αυτής της χώρας χαίρομαι γι αυτές τις λίγες στιγμές των τελευταίων πολλών χρόνων που βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι όμορφο, θετικό, αισιόδοξο, δημιουργικό, ελπιδοφόρο. Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα ενός όμορφου ταξιδιού της νέας γενιάς του τόπου μας. Στιγμές που δυστυχώς σπανίζουν.  

Βγάζουμε, όμως, κι ένα σημαντικό κοινωνικό και πολιτικό συμπέρασμα:

Βρισκόμαστε εδώ σήμερα, γιατί κάποιοι από εμάς πριν 4 χρόνια πήραν μία μεγάλη απόφαση. Μέσα από τον Καλλικράτη, κόντρα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της συντήρησης και του λαϊκισμού, εμπιστευτήκαμε θεσμικά και οικονομικά μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση και μια ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Τους εμπιστευτήκαμε όλο τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και όλα τα χρήματα του ΕΣΠΑ για την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη.  

Επειδή μια χώρα και μια κοινωνία σε κρίση δεν μπορούν να περιμένουν λύσεις μόνο από το κεντρικό κράτος, καταθέτω την απόλυτη πεποίθησή μου ότι όλα τα έσοδα από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, και προφανώς ο ΕΝΦΙΑ, πρέπει να αποδοθούν στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Οι πολίτες που πληρώνουν δικαιούνται να βλέπουν την ανταποδοτικότητα της συνεισφοράς τους από και προς τον εγγύτερο φορέα της πολιτείας που είναι η Αυτοδιοίκηση.

Σήμερα, μία ημέρα αισιοδοξίας και χαμόγελου, εύχομαι καλό ξεκίνημα σε όλους: Μαθητές, Δασκάλους, Γονείς.» 
 
 

Αντίστοιχα ο Γιάννης Ανδριανός ανέφερε:
«Μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ζωή ενός τόπου είναι πάντα τα εγκαίνια ενός σχολείου. Θέλω να συγχαρώ τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την αποπεράτωση του έργου για την εξαιρετική τους δουλειά, και βεβαίως να ευχηθώ να είναι το σχολείο καλορίζικο και τυχερό για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς.

Το να διασφαλίζουμε για τα παιδιά και τους νέους μας τις σωστές υποδομές και τις προϋποθέσεις για μια παιδεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις εποχής, αλλά και στα επίπεδα που απολαμβάνουν τα παιδιά στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι η καλύτερη, η δικαιότερη και η πιο αποδοτική επένδυση που μπορούμε να κάνουμε ως κοινωνία, που δυστυχώς σήμερα αυτή την επένδυση την εκμεταλλεύονται άλλες χώρες που μας παίρνουν έτοιμους επιστήμονες.

Είναι γι’ αυτό μια προσπάθεια που πρέπει να μας βρίσκει με ενωμένες τις δυνάμεις μας, ιδίως μάλιστα όταν σήμερα τα καθημερινά προβλήματα και οι προκλήσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι πολλά και οξύτατα.

Οφείλουμε όλοι μας λοιπόν να εργαζόμαστε με δέσμευση, με επιμονή και αποφασιστικότητα ώστε  τα παιδιά μας να βρουν μια καλύτερη κατάσταση, και κυρίως να αποκτήσουν τα εφόδια και να έχουν τις ευκαιρίες της δημιουργίας και της προκοπής ώστε να μείνουν στον τόπο μας χωρίς εκπτώσεις από τα όνειρά τους.

Καλορίζικο λοιπόν το νέο σχολείο, και υγεία και πρόοδο στους μαθητές και τις μαθήτριές του, και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς».
 
Διαβάστε Επίσης: Εγκαινιάστηκε το στολίδι του Ινάχου