ΚοινωνίαΑρχείο

Ο Κωνσταντίνος Πανανάς προετοίμαζε τη γυναίκα του για το μοιραίο (Βίντεο)

​Η κηδεία του υποπλοιάρχου, Κωνσταντίνου Πανανά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρια Ναυπλίου, σε βαρύ κλίμα. Φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς και συγχωριανοί ήταν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν στο τελευταίο του ταξίδι. Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, Μαριάννα, η οποία κυοφορεί το δεύτερο τους παιδί.

Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο έπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη νήσο Κίναρο, άλλαξε το ταξίδι του, επειδή σε λίγες εβδομάδες ήθελε να είναι στο πλευρό της γυναίκας του, όταν θα έφερνε στον κόσμο τον δεύτερο γιο τους.

«Για μας έγινε μια αγκαλιά όλη η Ελλάδα και περισσότερο μας στήριξε η οικογένεια του Ναυτικού. Δεν ξέραμε ότι ο γαμπρός μου ζούσε σε μια τόσο καταπληκτική οικογένεια, την οικογένεια που είχε με τους συναδέλφους του. Η Μαριάννα θα έχει τη στήριξη όλων μας, το ίδιο και το παιδάκι τους, ο Παναγιωτάκης, ο οποίος είναι 4,5 ετών. Το ίδιο θα ισχύει και για το νέο μέλος της οικογένειας. Το χειρότερο είναι ότι έφυγε ο Κωνσταντίνος. Ο πόνος είναι μεγάλος που έφυγε το παλληκάρι μας» περιγράφει ο κουνιάδος του Κωνσταντίνου Πανανά και αδελφός της συζύγου του.

«Περίμενε το παιδάκι με πολύ μεγάλη λαχτάρα» προσθέτει ο Ιωάννης Ζαφείρης. Μάλιστα, ανατριχιαστικά είναι τα λόγια του για το ότι ο υποπλοίαρχος προετοίμαζε την γυναίκα του για το μοιραίο. «Ότι κι αν γίνει, να προσέχεις τα παιδιά μας» της έλεγε.

Ο κ. Ιωάννης Ζαφείρης αποκάλυψε μάλιστα, πως το δεύτερο παιδί είναι αγόρι και θα του δώσουν το όνομα του πατέρα του, τον οποίο δυστυχώς δεν θα γνωρίσει.

«Για το γιο μου αισθάνομαι υπερήφανος, πέρασε στο πάνθεον των ηρώων και θα παραμείνει αξέχαστος όσα χρόνια κι αν περάσουν. Οι Έλληνες είναι υπερήφανοι, διότι ξέρουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται και προασπίζονται τα συμφέροντα τους και εν καιρώ ειρήνης. Δεν ήταν ούτε υπάλληλος, ούτε ένστολος, ούτε γραφιάς. Ήταν μαχητής» ήταν μερικά από τα λόγια του πατέρα του Κωνσταντίνου Πανανά.

 

ΠΗΓΗ