ΚοινωνίαΑρχείο

Πιτσιρικάδες έκλεβαν και έκαιγαν δίκυκλα στην Καλαμάτα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 35 περιπτώσεις κλοπών και 4 περιπτώσεις εμπρησμών σε οχήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (17.2.2016) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο ανήλικοι ημεδαποί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εμπρησμό, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο ανήλικους ημεδαπούς.

Ειδικότερα, χθες (17.2.2016) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα, οι ανήλικοι, αφού αρχικά αφαίρεσαν δίκυκλο όχημα ημεδαπού, στην συνέχεια προκάλεσαν πυρκαγιά, με αποτέλεσμα την καταστροφή του οχήματος.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εντόπισαν χθες (17.2.2016) το πρωί, στην Καλαμάτα τους ανωτέρω και συνέλαβαν τους δύο από αυτούς.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι όλοι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του έτους 2015 έως και την 17.2.2016, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, είχαν διαπράξει ακόμη 34 περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων οχημάτων, από τις οποίες στην μία είχαν προκαλέσει πυρκαγιά.

Επιπλέον όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, την 27.2.2015 και την 3.1.2016, στην Καλαμάτα, προκάλεσαν πυρκαγιές, σε δύο οχήματα ημεδαπών, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξαρτήματα από δίκυκλα οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.