ΚοινωνίαΑρχείο

Το νέο σπίτι των προσκόπων στο Κρανίδι

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας το Σύστημα Προσκόπων Ερμιονίδας απέκτησε το δικό του σπίτι.

Η καινούργια λέσχη των προσκόπων είναι στην καρδιά του Κρανιδίου και συγκεκριμένα πρόκειται για το ανατολικό τμήμα της αποθήκης που στέγαζε το πρώην Κλιμάκιο του Πυροσβεστικού τμήματος Κρανιδίου (νυν ΓΕΦ). Είναι ένας χώρος, ο οποίος διευκολύνει το έργο του Συστήματος από θέμα τετραγωνικών τόσο του κτιρίου, όσο και του προαυλίου χώρου ο οποίος είναι περιτοιχισμένος και ασφαλείς για τα παιδιά και τους βαθμοφόρους. Είναι επίσης σε κεντρικό σημείο με εύκολη πρόσβαση για πεζούς αλλά και για οχήματα και δίπλα σε άλσος που ενδείκνυται για τις δράσεις των προσκόπων, αποφεύγοντας τις μετακινήσεις.

Το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπως Ερμιονίδας Νικόλαος Μπάμπας προς τον Δήμο και την άμεση ανταπόκριση του ίδιου του Δημάρχου, ο οποίος εισηγήθηκε προσωπικά το θέμα της δωρεάν παραχώρησης του παραπάνω χώρου.