ΚοινωνίαΑρχείο

Ακόμα περιμένουν το τυροκομείο οι σπουδαστές στην Επίδαυρο

Ο άμεσος εξοπλισμός για τη λειτουργία ενός μικρού, πρότυπου τυροκομείου στη ΣΕΚ Επιδαύρου για τις ανάγκες των σπουδαστών της ειδικότητας Γαλακτοκομίας, αν και έχει εγκριθεί δεν έχει αγοραστεί ακόμα, ούτε έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το τυροκομείο. Το απαιτούμενο κονδύλι δεν είναι μεγάλο και ανέρχεται στα 15.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε για το θέμα ερώτηση στη Βουλή απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Ενώ έχει εγκριθεί η δαπάνη για την δημιουργία ενός μικρού, πρότυπου τυροκομείου στην Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου – δαπάνη που σύμφωνα με την εκτίμηση του ΣΕΚ η οποία έχει σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες,  ανέρχεται στις 15000 ευρώ συν ΦΠΑ – έχει σημειωθεί αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού με αποτέλεσμα την αδυναμία κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών των σπουδαστών της ειδικότητας Γαλακτοκομίας.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τον εξοπλισμό και τη δημιουργία  μικρού, πρότυπου τυροκομείου στο ΣΕΚ Επιδαύρου ώστε να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των σπουδαστών της ειδικότητας Γαλακτοκομίας».