ΠολιτικήΑρχείο

Η Ε. Παναγιωτοπούλου για τα «shows» του Καμπόσου

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς Περιφέρειας, έστω και άτυπα, έρχεται από πλευράς της Περιφερειακής Συμβούλου Ελένης Παναγιωτοπούλου η οποία με ανάρτησή της στο Facebook κάνει λόγο για αλλεπάλληλα Shows Καμπόσου με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων και για να έχουν τα διάφορα sites να γράφουν!

Πάντως αναμένεται αύριο και η επίσημη απάντηση της Περιφέρειας σε νέα συνέντευξη τύπου με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων και στη σκιά της ψήφισης της φωτογραφικής για την Πελοπόννησο διάταξης που δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να μπλοκάρει τις υπογραφές ΣΔΙΤ των Περιφερειών.

Όπως γράφει η Περιφερειακή Σύμβουλος Αργολίδας: 

«Έχω την αίσθηση ότι οι πολίτες εχουν τελείως μπερδευτεί σχετικά με τα σκουπίδια, απο τα αλλεπάλληλα shows του δημάρχου Άργους – Μυκηνών .

Οι δήμοι Αργους και Ναυπλίου κατέθεσαν ενα σχέδιο για ενδιάμεση διαχείριση των απορριμμάτων στη θέση Γκριμάρια Αργους, δηλ. στην ήδη υπάρχουσα παράνομη χωματερή, που ειναι γεμάτη με σκουπίδια σε στυλ τετραωοροφης πολυκατοικίας….

Η νομοθεσία προβλέπει οτι κάθε τέτοιο σχέδιο πρέπει να περάσει απο το Περιφερειακό Συμβούλιο, για να πάρει μια ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ , θετική ή αρνητική. Μετά περνάει απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου , για να πάρει άδεια απο την αρμόδια υπηρεσία που ειναι η ΠΕ.ΧΩ . Δηλαδή, η ΠΕΧΩ, αποφασίζει και δίνει ή δεν δίνει την ΑΔΕΙΑ και η γνώμη του Περιφερειακού συμβουλίου δεν είναι δεσμευτική . Και έχει συμβεί πολλές φορές άλλη γνώμη να δίνει το Περιφ, Συμβούλιο , και άλλο να κανει η ΠΕΧΩ.

Αρα προς τι η επίθεση και η φασαρία που κανει ο κ. Δήμαρχος ? Δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε 15 ημέρες αναβολή , για να έχουμε εμπεριστατωμένη γνώμη ? Ή μήπως πρέπει να μην έχουμε καθόλου δική μας γνώμη και πρέπει απλώς να υιοθετούμε όποια μελέτη μας φέρνουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ?

Μήπως ο κ Καμπόσος απλώς κατασκευάζει εχθρούς?

Αν ο κ. Δήμαρχος επιθυμεί να τοποθετήσει μια νέα χωματερή πάνω στην ήδη υπάρχουσα παράνομη και κορεσμένη χωματερή , μια ανάσα απο την πόλη του Αργους, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο του δήμου μας αλλά και του δήμου Ναυπλιέων, ας το πράξει.

Αυτός θα έχει την ευθύνη της επιλογής του. Ας μην απαιτεί την δική μας συναίνεση για τις δικές του επιλογές. Τα υπόλοιπα είναι απλώς για δημιουργία εντυπώσεων και για να έχουν διάφορα σάιτ να γράφουν….»