ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τι απαντούν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τατούλη στον Καμπόσο

Ενόψει της αυριανής συνέντευξης Τατούλη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας δίνουν μία πρώτη απάντηση στον Δημήτρη Καμπόσο, αλλά δεν απαντούν σχετικά με την ενδιάμεση διαχείριση που προτείνεται στη θέση Γκριμάρια, κοντά στη Νέα Κίο.

Επιθυμία των έξι συμβούλων του Τατούλη είναι να υπάρξει μία νόμιμη, άμεση, αποτελεσματική και περιβαλλοντικά ορθή λύση, που θα έχει ως βασικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως αναφέρουν. Ωστόσο επιφυλάσσονται να απαντήσουν όταν γίνει η συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεδομένου ότι έχει πάρει αναβολή για 15 ημέρες.

Όπως αναφέρουν στο σχετικό Δελτίο Τύπου:
« Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που δώσαμε όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αργολίδας στις 17/2/2016 καταδικάσαμε δημοσίως την προσβλητική και επιθετική συμπεριφορά του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημ. Καμπόσου προς εμάς και προς τον θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι η συμπεριφορά αυτή συνεχίζεται και κλιμακώνεται  από μέρους του Δημάρχου, με νέες δηλώσεις  και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα  στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε αυτό το παιχνίδι, το οποίο υποβιβάζει τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών.

Όσον αφορά το θέμα της προσωρινής – ενδιάμεσης διαχείρισης των απορριμμάτων στη θέση Γκριμάρια Άργους, επιθυμούμε τη νόμιμη, άμεση, αποτελεσματική και περιβαλλοντικά ορθή λύση.  

Δηλώνουμε ότι σεβόμαστε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου περί αναβολής προς πληρέστερη διερεύνηση του θέματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Γι’αυτό δεν θα  απαντήσουμε αυτή την στιγμή. Θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα, ειλικρινά και τεκμηριωμένα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η όποια απόφασή μας θα έχει μοναδικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος, πέρα και πάνω από οποιαδήποτε παραταξιακή, πολιτική ή  κομματική σκοπιμότητα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι  Αργολίδας
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΡΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΖΑΝΗΣ. »