ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μανιάτης υπέρ Τατούλη για τα σκουπίδια

Υπέρ Τατούλη τάσσεται ο Γιάννης Μανιάτης στο θέμα των σκουπιδιών με το σκεπτικό πως κινδυνεύουν να χαθούν 65 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει κάποια έτοιμη εναλλακτική πρόταση.

Σε ανακοίνωσή του μαζί με δύο ακόμα βουλευτές της Πελοποννήσου συντάσσεται υπέρ της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας εξαπολύοντας κατηγορίες προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για τη στάση τους.

Οι άλλοι δύο βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από την Αρκαδία και ο ανεξάρτητος βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Σε αυτήν σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως «το έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου ακυρώνεται μετά από πρόταση και απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δυστυχώς ψήφισε στη Βουλή και η Νέα Δημοκρατία. Το συγκεκριμένο έργο έλυνε μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα στην Πελοπόννησο, απήλλασσε τους πολίτες από υπέρογκα πρόστιμα και παράλληλα δημιουργούσε προϋποθέσεις ανάπτυξης και θέσεις εργασίας στην περιοχή».

Οι τρεις βουλευτές της Πελοποννήσου επισημαίνουν πως «τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η απώλεια τουλάχιστον 65 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, χωρίς ταυτόχρονα να δρομολογείται οποιαδήποτε εναλλακτική λύση με ανάλογη αποτελεσματικότητα», τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα στους πολίτες.

Ιδιαίτερα υπογραμμίζεται ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απροκάλυπτα και κυνικά αναιρούν τον ίδιο τους τον εαυτό: ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί μέσω του κ. Σταθάκη πριν λίγους μήνες ενέταξαν τη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε συνέχεια σχετικής προειδοποίησης που του απηύθυνε η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης κα Κρέτσου ενώ η ΝΔ όχι μόνο διεξήγαγε και διαπραγματεύτηκε το σχετικό διαγωνισμό, αλλά, επιπλέον, με 3 υπουργούς της συμμετείχε πριν 1,5 χρόνο στη σχετική παρουσίαση της σύμβασης στην Τρίπολη».