ΚοινωνίαΑρχείο

Πότε θα έρθει ψυχίατρος στο Άργος;

Με νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας επανήλθε σήμερα ο Γιάννης Ανδριανός στο ζήτημα της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό του Τμήματος Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Άργους, καθώς στην απάντηση του αν. αρμόδιου Υπουργού κ. Πολάκη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι έχει προγραμματιστεί η άμεση προκήρυξη τεσσάρων μόνιμων θέσεων Ψυχιάτρων και εκκρεμεί ο διορισμός ενός ιατρού ειδικότητας Ψυχιατρικής με Βαθμό Διευθυντή, που ήδη έχει κριθεί.

Το κείμενο της νέας Ερώτησης του κ. Ανδριανού έχει ως εξής:
«Επανέρχομαι με νέα Ερώτηση στο ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης πρόσληψης Ψυχιάτρου στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, μετά την απάντησή του αν. Υπουργού κ. Πολάκη στην προηγούμενη σχετική 2619/22-1-2016 στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:                

“Προκειμένου να λειτουργήσει η νέα ψυχιατρική πτέρυγα της Νοσηλευτικής   Μονάδας Άργους έχει προγραμματιστεί η άμεση προκήρυξη τεσσάρων μόνιμων θέσεων Ψυχιάτρων. Επίσης, εκκρεμεί ο διορισμός ενός ιατρού ειδικότητας Ψυχιατρικής με Βαθμό Διευθυντή, που ήδη έχει κριθεί”.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Για ποιο λόγο εκκρεμεί ο διορισμός του ενός ιατρού ειδικότητας Ψυχιατρικής με Βαθμό Διευθυντή, εφόσον ήδη έχει κριθεί.
2. Ποιο είναι το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα της προκήρυξης για την πρόσληψη των τεσσάρων Ιατρών;»
 
Το κείμενο της απάντησης του αρμόδιου αν. Υπουργού Υγείας στην προηγούμενη σχετική 22-1-2016 Ερώτηση του κ. Ανδριανού έχει ως εξής:
«Προκειμένου να λειτουργήσει η νέα ψυχιατρική πτέρυγα της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους έχει προγραμματιστεί η άμεση προκήρυξη τεσσάρων μόνιμων θέσεων Ψυχιάτρων.

Επίσης, εκκρεμεί ο διορισμός ενός ιατρού ειδικότητας Ψυχιατρικής με βαθμό Διευθυντή, που ήδη έχει κριθεί. Για την ενίσχυση της λειτουργίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους έχει μετακινηθεί από το ΠΕΔΥ-ΜΥ Άργους ένας επικουρικός Παιδοψυχίατρος για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Στην παράγραφο Ζ της με αρ. Α2α/ΓΠοικ.46322/19-6-15 εγκυκλίου ορίζεται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις υποβολής αιτημάτων από τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών για τη στελέχωση των ΠΕΔΥ-Κέντρων Υγείας και των Μονάδων Υγείας – ΠΕΔΥ ευθύνης τους, με επικουρικούς ιατρούς.

Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου εξετάζει όλα τα υποβληθέντα αιτήματα και προωθεί τις διαδικασίες διορισμού επικουρικών ιατρών όλων των ειδικοτήτων με τις διαδικασίες που ορίζονται σχετικώς. Για το Νοσοκομείο Αργολίδας σας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει σχετικό αίτημα για την κάλυψη θέσης Ψυχιάτρου.»