ΠολιτικήΑρχείο

Καμπόσος και Κωστούρος στο Μαξίμου για τα σκουπίδια

Με την πρόσκληση Φλαμπουράρη στα χέρια οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου ταξιδεύουν την Τρίτη για την Αθήνα για να συμμετέχουν στη Διϋπουργική Επιτροπή Μεγάλων Έργων για το θέμα των απορριμμάτων.
 
Στα δημαρχεία έφτασε τις προηγούμενες ημέρες πρόσκληση, την οποία υπογράφει ο Υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, με την οποία ο Υπουργός προσκαλεί εκ μέρους της Διϋπουργικής Επιτροπής Μεγάλων Έργων Υποδομής τους Δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνάντηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής.
 
Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες οι δήμαρχοι Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος συνεργάζονται για να είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τη θέση τους, σχετικά με την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την κόντρα που δημιουργήθηκε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 
Στη συνάντηση, που θα ξεκινήσει στις 14.00 της Τρίτης 1ης Μαρτίου 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν επίσης κληθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.
 
Δηλώσεις έκανε ήδη ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση και στην επιδίωξη «να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτό το σίριαλ με τα σκουπίδια της Πελοποννήσου. Εκεί είναι βέβαιο ότι θα συζητήσουμε και θα μας ανακοινωθεί η απόφαση για τον τρόπο που θα πορευθούμε», προσθέτοντας ότι τα προς απάντηση ερωτήματα είναι: «Θα είναι οι Δήμοι κατά μόνας, θα είναι συνεργασίες των Δήμων, θα είναι τροποποιημένο το ΣΔΙΤ, ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου;».