ΚοινωνίαΑρχείο

Κλείνει το στρατόπεδο;

Τα τελευταία δημοσιεύματα για την πιθανή δημιουργία hotspot στο Ναύπλιο και οι προσπάθειες στο παρελθόν για κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού, φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο τους φόβους για το μέλλον του στρατοπέδου.

Παρά μάλιστα την καθησυχαστική δήλωση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου στον έντυπο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ της Πέμπτης ότι είχε επαφή με το Γενικό Επιτελείο και δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με το hotspot, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας ρωτά ευθέως τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο τι σκέφτεται να κάνει.

Η επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα και υπογράφεται από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Π. Μακρή και τον ΓΓ Κ. Χρόνη, αναφέρει:

« Κύριε Υπουργέ,
Ενημερωθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης  και όχι μόνο, ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προτίθεται να κλείσει το στρατόπεδο ΚΕΜΧ Ναυπλίου . Επειδή και στο παρελθόν υπήρξε πρόταση για κλείσιμο του στρατοπέδου, όμως μετά από μαζικές  κινητοποιήσεις   της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών  Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας  των  κοινωνικών φορέων και των πολιτών  αποφθέχτηκε , ζητούμε μια ειλικρινή και πλήρη ενημέρωση από εσάς για  το τι προτίθεστε να κάνετε με το στρατόπεδο, και αν αποφασίσετε να κλείσει πια θα είναι η μετέπειτα χρήση του . Εμείς θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως βασική μας επιδίωξη είναι το στρατόπεδο Ναυπλίου να παραμείνει ως έχει, διότι  συμβάλλει  στην  οικονομική ανάπτυξη    της πόλη μας και προσφέρει έσοδα στον δήμο μας και στο κράτος».