ΠολιτισμόςΑρχείο

Μπλόκο στην εκπαίδευση ενηλίκων και στην Ερμιονίδα

Ολοκληρώθηκαν στο τέλος Ιανουαρίου τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Δήμου Ερμιονίδας.

Φέτος λειτούργησαν επτά εκπαιδευτικά τμήματα στις θεματικές περιοχές:
Εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας για τον Τουρισμό (2 τμήματα),
Αγωγή Υγείας και Πρώτων Βοηθειών (2 τμήματα),
Πρακτικές Συμβουλές Υγιεινής Διατροφής,
Δημιουργία Επιχείρησης,
Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα παρακολούθησαν 117 άτομα και από αυτά ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις σπουδές τους 84 άτομα.

Το ΚΔΒΜ του Δήμου Ερμιονίδας έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας ευχαριστεί θερμά για την άψογη συνεργασία τον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του Δημοτικού Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Ερμιονίδας κ. Στέφανο Πόθο, τον Υπεύθυνο Οργάνωσης κ. Αντώνιο Κυρίτση, τους 5 εκπαιδευτικούς, που δίδαξαν και μετέδωσαν πολύτιμες γνώσεις στους ενήλικες εκπαιδευόμενους και τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ Κρανιδίου και Γυμνασίου Κρανιδίου, που φιλοξένησαν το Δημοτικό ΚΔΒΜ.

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας σταματάει σε πανελλαδικό επίπεδο, στις 29-2-2016, τη λειτουργία των ΚΔΒΜ. Το γεγονός αυτό είναι λυπηρό καθώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΔΒΜ απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, προωθούν την προσωπική τους ανάπτυξη, υποστηρίζουν τη βελτίωση της επαγγελματικής τους ζωής, ανοίγουν νέους δρόμους για συνεχή μάθηση, βελτιώνουν το επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων του πληθυσμού για οικονομική, τεχνολογική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη και ενισχύουν την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής.