ΕυρώπηΑρχείο

Ημέρα της Γυναίκας 2016: οι γυναίκες πρόσφυγες

Το Κέντρο Επισκεπτών του ΕΚ, φιλοξενεί έκθεση φωτογραφίας που αναδεικνύει τα δεινά των γυναικών προσφύγων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζήτησε από την βραβευμένη φωτορεπόρτερ Marie Dorigny (Γαλλία), να δημιουργήσει ένα φωτορεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα. Τη έκθεση εγκαινιάζει η αντιπρόεδρος του ΕΚ Σιλβί Γκιγιόμ (Σοσιαλιστές, Γαλλία) και η Marie Dorigny και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και 1 Ιουνίου 2016.
 
Την Πέμπτη 3 Μαρτίου, η συνεδρίαση της επιτροπής Γυναικών, συζητά για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών προσφύγων, την κατάσταση της υγείας τους και μέτρα για την προώθηση της ένταξής του. Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι των εθνικών κοινοβουλίων των κ-μ, υποψήφιων χωρών όπως η Νορβηγία, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα προεδρεύσει η επικεφαλής της επιτροπής Γυναικών του ΕΚ Γκαρσία Πέρεζ Ιράτσε (Σοσιαλιστές, Ισπανία). Ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς και η πρώην πρόεδρος της Ιρλανδίας Μαίρη Ρόμπισνον, θα ανοίξουν την εκδήλωση.
 
Την Τετάρτη 2 Μαρτίου, το ΕΚ διοργανώνει ειδικό σεμινάριο για δημοσιογράφους. Ευρωβουλευτές, ειδικοί, ΜΚΟ και δημοσιογράφοι θα συναντηθούν για να συζητήσουν για την κατάσταση των γυναικών προσφύγων και την προστασία που χρειάζονται. Οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν στο ρόλο του ΕΚ και στα μέτρα που μπορούν να ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.