ΡεπορτάζΑρχείο

Ένα ΙΚΑ – αλαλούμ! Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας στο Ναύπλιο…

Οι ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας στις δημόσιες υπηρεσίες αυτής της δύσμοιρης χώρας δεν έχουν τελειωμό. Μία ακόμα εκτυλίχθηκε προσφάτως στο ΙΚΑ Ναυπλίου όπου μία μητέρα μετέβη στα γραφεία του Ασφαλιστικού Ταμείου για να θεωρήσει το βιβλιάριό της. Η γυναίκα αυτή είναι παντρεμένη και διαμένει στο Ναύπλιο για αρκετά χρόνια, έχοντας αποκτήσει δύο κόρες.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την άφιξή της στο ΙΚΑ η μικρή της κόρη, η οποία είναι μαθήτρια του δημοτικού, εμφανιζόταν σα να μην έχει καθόλου πατέρα, ενώ παράλληλα ήταν ασφαλισμένη στο βιβλιάριο του πατέρα της, ο οποίος φυσικά βρίσκεται εν ζωή. Παράλληλα η μητέρα εμφανιζόταν ότι δεν είναι παντρεμένη και ότι δεν έχει παιδιά! Δηλαδή η μικρή φαινόταν στο σύστημα ότι δεν έχει ούτε πατέρα, ούτε μητέρα!!! Την ίδια στιγμή ο σύζυγός της είναι επί σειρά ετών μισθωτός εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και το ζευγάρι νόμιμα ασφαλισμένο στο ΙΚΑ!

Την ίδια ημέρα παρατηρήθηκε επίσης, συνταξιούχος γυναίκα από το 2014 να εμφανίζεται εν έτει 2016 ως εργαζόμενη.

Πρόκειται για δύο μεμονωμένα περιστατικά ή για την ύπαρξη ενός συστήματος δημόσιας διοίκησης που δεν έπαψε ποτέ να νοσεί;

Σε κάθε περίπτωση αυτοί που ταλαιπωρούνται από όλο αυτό το αλαλούμ, δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους ασφαλισμένους…