Site icon Αρχείο anagnostis.org

Εναλλακτική διαχείριση για τα σκουπίδια ζητά η Πελοπόννησος Οικολογική

Εναλλακτική διαχείριση για τα σκουπίδια ζητά η Πελοπόννησος Οικολογική

Στην τοποθέτησή της για τα σκουπίδια, η Περιφερειακή Παράταξη «Πελοπόννησος Οικολογική» επαναλαμβάνει για ακόμα μια φορά τις θέσεις της, οι οποίες έτσι κι’ αλλιώς είναι γνωστές και έχουν να κάνουν με ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό που προτείνει η Περιφέρεια και που προσεγγίζει περισσότερο το σκεπτικό που έχουν εκφράζει οι Δήμοι και ο προερχόμενος από τους Οικολόγους Υπουργός Γ. Τσιρώνης.

Όπως αναφέρεται από την Περιφερειακή Παράταξη:

Η «Πελοπόννησος Οικολογική» μένει σταθερά συνεπής στις διακηρύξεις της πολιτικής Οικολογίας για μια εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μείωση των απορριμμάτων με προγράμματα εξάλειψης της χρήσης πλαστικής σακούλας.

Διαχωρισμό στην πηγή των ανακυκλώσιμων και ανακύκλωση σε Ελληνικά εργοστάσια για παραγωγή πρώτης ύλης πλαστικού γυαλιού αλουμινίου και χαρτιού από τα προϊόντα της ανακύκλωσης.

Κομποστοποιηση οικιακή, συνοικιακή, και δημοτική του οργανικού βιοαποδομήσιμου.

Άμεση χωροθέτηση και λειτουργιά διαδημοτικών ΧΥΤΥ για υγειονομική ταφή υπολοίπου.

Διαφωνούμε με τα ΣΔΙΤ στην διαχείριση σύμμεικτων απορριμμάτων από μεγάλες εταιρείες σε εργοστάσια επεξεργασίας με μεγάλους ΧΥΤΑ να παραλαμβάνουν τον κύριο όγκο των απορριμμάτων.

Θεωρούμε πως η πρακτική αυτή οδηγεί τελικά στην καύση-ενεργειακή αξιοποίηση και περιορίζει την ανακύκλωση κομποστοποιηση τα υλικά της οποίας είναι απαραίτητα για την κερδοφορία των εργοστασίων καύσης.
 

Exit mobile version