ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Καταγγελία της ΠΟΕ ΟΤΑ για τον Χειβιδόπουλο

Ανακοίνωση με την οποία δηλώνει την στήριξή της στην πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΕΤΑ) Αργολίδας Ευαγγελία Τσατσούλη, εξέδωσε η ΠΟΕ ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Αφορμή στάθηκε η αρχική ανακοίνωση για τα απορρίμματα όπου το ΣΕΤΑ Αργολίδας έπαιρνε ανοιχτά θέση υπέρ των Δήμων, και η κόντρα που ξέσπασε αργότερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο, ο οποίος κατηγορήθηκε για bullying από την πρόεδρο του Σωματείου, χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα γεγονότα που να στοιχειοθετούν μία τέτοια πράξη.

Σε κάθε περίπτωση είναι γνωστό πως τα σωματεία των εργαζομένων αλληλοϋποστηρίζονται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΟΕ ΟΤΑ:

« Σε διατεταγμένη υπηρεσία και με στόχο την υπεράσπιση των μεγάλων επιχειρηματικών και εργολαβικών συμφερόντων ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αναστάσιος Χειβιδόπουλος συνεχίζει να εκτοξεύει απειλές κατά της Προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας, Ευαγγελίας Τσατσούλη.

Ενοχλήθηκε φαίνεται ο Αντιπεριφερειάρχης σφόδρα από την ανακοίνωση του Σωματείου και τις θέσεις του για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη διαφωνία του με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Γίνεται σαφές για ακόμη μια φορά ότι σχεδιασμοί που οδηγούν σε πλήρη ιδιωτικοποίηση τη διαχείριση των απορριμμάτων εξυπηρετώντας συμφέροντα μόνο των μεγαλοεργολάβων και όχι της Τοπικής Κοινωνίας, βρίσκει απέναντί τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση οι οποίοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω για τίποτα και για κανένα.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν πρόκειται να περάσει. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το συμφέρον των Δημοτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι απειλές, οι ύβρεις και οι εκφοβισμοί του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Αναστάσιου Χειβιδόπουλου εναντίον της Προέδρου Ευαγγελίας Τσατσούλη και των εργαζομένων είναι λοιπόν μάταιες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στην Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας. Τους καλεί να μη κάνουν βήμα πίσω στις προσπάθειες φίμωσής τους και στην υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. »