ΡεπορτάζΑρχείο

Το Ναύπλιο έτρεξε μαραθώνιο (pics)

Το Ναύπλιο έζησε για ακόμα μια φορά την εμπειρία του μαραθωνίου. Πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας, πήρε μέρος στην μεγάλη αθλητική γιορτή, όπου αυτό που μετράει δεν είναι η νίκη, αλλά η θέληση, η ψυχή, η προσπάθεια και το πάθος για άθληση.
 



 

Ο 3ος Μαραθώνιος Ναυπλίου ξεπέρασε τις 5000 συμμετοχές, ενώ ανάμεσα στους αγωνιζόμενους βρέθηκαν μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων.

Εκτός του 3ου μαραθώνιου δρόμου, διεξήχθησαν παράλληλα, αγώνας ημιμαραθωνίου και αγώνες δρόμου 5 χλμ. και 2,5 χλμ. Σημαντικές ήταν οι παρουσίες στα 5 χλμ., αλλά και στον ημιμαραθώνιο, όπου εκτόξευσαν τον συναγωνισμό στα ύψη.
 


Ο συνολικός αριθμός του προσωπικού που συνέβαλε στην ασφαλή διεξαγωγή του μαραθώνιου ανήλθε σε 500 περίπου άτομα.

Στα δρομικά αγωνίσματα πήραν μέρος και 100 περίπου άτομα από τα special olympics, αλλά και αρκετές μαμάδες και μπαμπάδες με τα μικρούλια τους, περνώντας ένα πολύ όμορφο μήνυμα.
 



 

Οι πολίτες του Ναυπλίου άφησαν στην άκρη για μια μέρα τα αυτοκίνητά τους (αν και αυτό δεν τηρήθηκε απόλυτα), και έκαναν κερκίδες τα πεζοδρόμια, ζώντας με ένταση αυτή την ημέρα του αθλητισμού. Άλλωστε όλοι σχεδόν είχαν και από εναν δικό τους άνθρωπο να χειροκροτήσουν στην διαδρομή…