ΠολιτισμόςΑρχείο

Οι Λυγουριάτες χάζεψαν τους πρωτευουσιάνους!

Τα ξεχωριστά παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα και τις γεύσεις της Πελοποννήσου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στην πλατεία Συντάγματος και στην εκδήλωση «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα».

Η κορμοστασιά και η λεβεντιά των χορευτών από των Λυγουριό που συμμετείχαν στην εκδήλωση τράβηξαν την προσοχή των πρωτευουσιάνων που δεν σταματούσαν να φωτογραφίζουν και να χειροκροτούν τα ομορφόπαιδα από την Αργολίδα που ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές χόρεψαν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.
 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα από 3 έως 6 Μαρτίου 2016 στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων. Η Πλατεία Συντάγματος για λίγες ημέρες μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό ελληνικό χωριό με τη συνεργασία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και τη συμμετοχή των περισσότερων Περιφερειών.

Το κοινό της πρωτεύουσας που βρέθηκε στο Σύνταγμα τις τέσσερεις αυτές ημέρες, είχε την ευκαιρία  να γνωρίσει τα Πελοποννησιακά ποιοτικά προϊόντα, να δοκιμάσει συνταγές της αποκριάς, και να ενημερωθεί για τον προορισμό και τα έθιμα μέσω εξειδικευμένου εντύπου.
 

Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση των παραδοσιακών εθίμων της αποκριάς από όλη την Ελλάδα. Το κλείσιμο των εκδηλώσεων έγινε  την Κυριακή 6 Μαρτίου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις με το δρώμενο ευετηρίας που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεδουσέων Μεσσηνίας καθώς και το Χορευτικό Σύλλογο Αργολίδας από το Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου.

Τραγόμορφοι μεταμφιεσμένοι, ζωσμένοι με τα βαριά τους κουδούνια, η φλογέρα και το τύμπανο, οι γυναίκες της Νέδουσας, μαζί τα αποκριάτικα τραγούδια και το χορευτικό της Αργολίδας ξεσήκωσαν ευχάριστα για αρκετή ώρα τους χιλιάδες παραβρισκόμενους στην Πλατεία Συντάγματος.