ΟικονομίαΑρχείο

270 θέσεις εργασίας με οκτάμηνα στον Δήμο Άργους – Μυκηνών

270 θέσεις εργασίας από τις συνολικά 6.918 που θα προκηρυχθούν αρχικά για την κοινωφελή εργασία, αντιστοιχούν στον Δήμο Άργους – Μυκηνών.

Η διάρκεια του προγράμματος φέτος θα είναι στους 8 μήνες και θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση από τους 17 Δήμους με τους περισσότερους μακροχρόνια ανέργους.

Ανάμεσα σε αυτούς τους Δήμους συγκαταλέγεται και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, ενώ αργότερα το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε ακόμα 32 δήμους με στόχο να καλύψει το σύνολό τους.

Τα νέα προγράμματα περιλαμβάνουν απασχόληση, συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση προσόντων.

Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών είναι υποχρεωτική για όλους τους ωφελούμενους του Προγράμματος. Η κατάρτιση θα είναι προαιρετική και θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Βασική προτεραιότητα της νέας κοινωφελούς εργασίας είναι η επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι ένας στους δύο αδυνατεί να επιστρέψει στην αγορά εργασίας.

 

Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να επιλέξουν: 

Α) Πρόγραμμα κατάρτισης στη Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), διάρκειας 120 ωρών

Β) Πρόγραμμα κατάρτισης στην Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Οικονομία, διάρκειας 120 ωρών.

Αν ο ωφελούμενος δεν επιλέξει κανένα από τα παραπάνω δύο προγράμματα κατάρτισης, τότε θα εργάζεται και τις 5 ημέρες της εβδομάδας. Οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.