ΚοινωνίαΑρχείο

68χρονη «σκορπούσε τον θάνατο» στην Τρίπολη

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, στην Τρίπολη.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες (9.3.2016) το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, τρεις ημεδαποί, δύο 46χρονοι άντρες και μία 68χρονη, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.
 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, που περιλαμβάνει ακόμη έναν 47χρονο ημεδαπό, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος αναζητείται.

Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη 66 άτομα, που κατηγορούνται για χρήση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και τέσσερα άτομα, που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, από τα οποία συνελήφθη ένας 42χρονος ημεδαπός.
 

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι δύο 46χρονοι, ο 47χρονος και η 68χρονη, τουλάχιστον από το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2015, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και εμπορία ποσοτήτων κάνναβης, τις οποίες διακινούσαν στην Τρίπολη.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -2.086- γραμμαρίων.
  • Συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser).
  • Δύο ζυγαριές ακριβείας.
  • Οκτώ κινητά τηλέφωνα.
  • Το χρηματικό ποσό των 2.090 ευρώ, προερχόμενο από την εμπορία των ναρκωτικών.

 

Όπως επιπλέον προέκυψε, η συνολική αξία των ναρκωτικών ουσιών, που είχε διακινήσει η ανωτέρω εγκληματική ομάδα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, ξεπερνά τις 55.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.
 

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 47χρονου, ενώ διερευνάται η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.