ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μαυρογιαλούρικη η λογική του Σπιρτζή

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το κλιμάκιο συνεργατών του κ. Σπίρτζη που επισκέφθηκε τα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις σχετικές εξαγγελίες δήλωσε:

«Ο «περιοδεύων θίασος» των συνεργατών του κ. Σπίρτζη, που παρουσιάστηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ως άλλος «Άι Βασίλης» προσφέροντας δώρα στους Πελοποννήσιους πολίτες, υπηρετεί μια πολιτική αντίληψη «Μαυρογιαλούρικης λογικής», την οποία η περιφερειακή αρχή απορρίπτει και καταδικάζει.

Ο κ. Σπίρτζης ως Υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει κάνει σημαία του μια παθογενή ρουσφετολογική πρακτική και συνιστά ένθερμο θιασώτη του «κατόπιν των ενεργειών μου».

Όλα ανεξαιρέτως τα έργα που παρουσιάστηκαν από τον «περιοδεύοντα θίασο» ως δώρα, πρόκειται για έργα που παρουσιάζουν μεγάλες καθυστερήσεις και θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί στους Πελοποννήσιους πολίτες εδώ και καιρό. Ευθύνη γι’ αυτό ασφαλώς και έχουν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, η κύρια ευθύνη ανήκει ωστόσο στη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, η οποία εδώ και 1 χρόνο και πλέον χαρακτηρίζεται από πλήρη ανυπαρξία έργου.

Εκφραστής της μεγαλύτερης «πολιτικής κωλοτούμπας», ο τέως πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και νυν Υπουργός κ. Σπίρτζης, ενώ παλαιότερα κατηγορούσε τις συμβάσεις παραχώρησης για να γίνει αρεστός στο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα πανηγυρίζει γιατί αυτός και οι συνεργάτες του αποπλήρωσαν τις υποχρεώσεις του κράτους στην παραχωρησιούχο εταιρεία, επιβαρύνοντας τους Έλληνες και Πελοποννησίους πολίτες με 100 και πλέον εκατομμύρια ευρώ.

Οι θιασώτες του «δεν πληρώνω – δεν –πληρώνω» σήμερα παρουσιάζονται ένθερμοι υποστηρικτές και βασικοί συνομιλητές αυτών που μέχρι χθες κατηγορούσαν, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να παρουσιάζουν ως αποτέλεσμα της δικής τους διαπραγμάτευσης στους πολίτες τις συμβατικές υποχρεώσεις της παραχωρησιούχου εταιρείας.

Ο κ. Σπίρτζης εμφανίζεται ως «ντήλερ» που μοιράζει ως «δώρα» τις μελέτες του παραχωρησιούχου, θεωρώντας τους Πελοποννησίους «ιθαγενείς». Ταυτόχρονα παλεύει να καταργήσει κάθε κανόνα διαφάνειας  και κάθε διαγωνιστική διαδικασία, επιβάλλοντας ως πρακτική του Υπουργείου τις απευθείας αναθέσεις, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ανάθεση 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη μελέτη διάβρωσης του Κορινθιακού κόλπου.

Παρουσιάζουν με πανηγυρικό τρόπο την περιμετρική της Καλαμάτας, χωρίς ωστόσο να πουν οι εκπρόσωποι της αριστερής Κυβέρνησης στους πολίτες ότι αποδέχθηκαν κόστος 200 εκατομμυρίων ευρώ για απόσταση μόλις 11 χιλιομέτρων. Αποσιώπησαν επίσης την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Σουληνάρι – Κορυφάσιο, που ανήκει στην ευθύνη του Υπουργείου, παρουσιάζοντάς το ως ολοκληρωμένο, παρά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που παρουσιάζει, τα οποία επανειλημμένα έχει αναδείξει η περιφερειακή αρχή.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει αδιαπραγμάτευτη στην ολοκλήρωση του δυτικού άξονα με το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα, στην άμεση υλοποίηση όλων των συμβατικών υποχρεώσεων της παραχωρησιούχου εταιρείας στον οδικό άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη, καθώς και την ξεκάθαρη θέση του Υπουργείου για τους σημαντικούς αναπτυξιακούς άξονες της Μεσσηνίας Καλαμάτα – Ριζόμυλος και Πύλος – Μεθώνη. Μη διανοηθεί επίσης κανένας να πιστέψει ότι μπορεί να επιβάλλει νέα διόδια στην Πελοπόννησο.

Ας αφήσει ο κ. Σπίρτζης και οι πολιτικοί συνοδοιπόροι του τις έωλες υποσχέσεις και τους πανηγυρισμούς για διαπραγματεύσεις που κυρίως ικανοποιούν τα αιτήματα του παραχωρησιούχου και ας αντιληφθεί ότι στην Πελοπόννησο η Περιφερειακή αρχή με την ισχυρή λαϊκή εντολή των πολιτών της θα αξιοποιήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το θεσμικό της ρόλο για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.