ΕκδηλώσειςΑρχείο

Το Λυγουριάτικο Καρναβάλι της Καθαροδευτέρας

Το Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι είναι από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του «Καββαδία». Χρονολογείται από το 1981 και χαρακτηρίζεται για τον αλευροπόλεμο, τα μουτζουρώματα και τις βωμολοχίες. Μάλιστα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που γίνεται την Καθαρά Δευτέρα.

Η μεγάλη παρέλαση της Καθαροδευτέρας (11:00 το πρωί) θα διασχίσει τον κεντρικό δρόμο του Λυγουριού και θα καταλήξει στο προαύλιο του Γυμνασίου-Λυκείου. Η καυστική σάτιρα και η διασκέδαση θα έχουν τον πρώτο λόγο στην όλη εκδήλωση, που αποτελούν και το βασικό στοιχείο της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών, αλλά και της δυναμικής συμμετοχής των μασκαράδων – καρναβαλιστών!

Φετινό σύνθημα του Λυγουριάτικου Καρναβαλιού είναι το «Στάχτη μπινελίκι και μουντζούρα είναι η δική μας η κουλτούρα», αφού αυτή τη μέρα όλα τα «κακά» λόγια επιτρέπονται και συγχωρούνται, συνοδευόμενα φυσικά με τα κλασικά αλευρομουτζουρώματα

Σημαντικό είναι το γεγονός πως όλα τα άρματα είναι κατασκευασμένα με μεράκι και αγάπη, από εθελοντές κάθε ηλικίας, που διαθέτουν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους καθημερινά, προκειμένου να διατηρηθεί αυτός ο θεσμός.