ΡεπορτάζΑρχείο

Σε βενετσιάνικους καρναβαλικούς ρυθμούς το Ναύπλιο! (Pics)

Βενετσιάνικο χρώμα απέκτησε το σαββατόβραδο το παλιό Ναύπλιο, ξεφεύγοντας από τα Latin και το κιτς και προσφέροντας κάτι διαφορετικό και όμορφο στον κόσμο που κατέκλυσε ένα από τα γραφικότερα σημεία της πόλης.

Η Βενετσιάνικη θεατρική σκηνή στα μπαλκόνια, με τα Ντόµινο, τις ανθρώπινες µαριονέτες και τους Batuca με τα κρουστά τους δημιούργησαν ένα μοναδικό σκηνικό που κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν αρμόζει στο Ναύπλιο, που ακόμη και σήμερα οφείλει σε μεγάλο βαθμό την ιδιαιτερότητά του στο Βενετσιάνικο παρελθόν του.
 

Η θεατρική ομάδα «Προσκήνιο» ξεκίνησε στις 19:30 περιπατώντας στην παλιά πόλη και προσκαλώντας ντόπιους και επισκέπτες στο «Βενετσιάνικο Ναύπλιο»!

Ομάδες θεάτρου δρόμου από το Helix- Θέατρο και ομάδες ντόμινο ξεκίνησαν το καρναβαλικό τους παιχνίδι από την πλατεία Τριών Ναυάρχων και διασχίζοντας το Μεγάλο Δρόμο, την Αμαλίας, την Σταϊκοπούλου και την Μπουμπουλίνας έφθασαν στην πλατεία Συντάγματος.
 

Τότε έφθασε η μεγάλη στιγμή όπου τα φώτα έπεσαν στα μπαλκόνια και η Πειραματική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου ανέλαβε να ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους σ΄ ένα Όνειρο Καλοκαιρινής Νυκτός.

Οι ομάδες Θεάτρου Δρόμου, τα Ντόμινο και οι Batuca γέμισαν τη σάλα της πλατείας χορεύοντας σε ρυθμούς Ταραντέλας, συνεπαίρνοντας μικρούς και μεγάλους.
 

Ο καιρός βοήθησε αφού η βροχή σταμάτησε να πέφτει τις απογευματινές ώρες, και ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και σήμερα όπου κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις με την παρέλαση των «φευγάτων και των ονειροπαρμένων» στις 5 το απόγευμα, καθώς και την καθιερωμένη καύση του καρνάβαλου.

Την φαντασμαγορική εκδήλωση έκλεισαν οι 3Haunted Chords με Rock n’ Roll και Swing.
 

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Δήμο Ναυπλιέων, τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και το Σωματείο «Φίλων  ΠΛΙ» για την εξαιρετική αυτή βραδιά που προσέφεραν στους επισκέπτες.