ΡεπορτάζΑρχείο

Είναι «τρελοί» αυτοί οι Λυγουριάτες (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ούτε το κρύο, ούτε η βροχή δεν εμπόδισαν τελικά τους Λυγουριάτες να ευχαριστηθούν τις απόκριες και να διασκεδάσουν με τον μοναδικό τρόπο που ξέρουν μόνο αυτοί, με μπόλικη δόση σάτιρας και αλευρομουτζουρώματα.

Έτσι, παρότι ανακοινώθηκε αναβολή από τον Σύλλογο «Καββαδίας», μόλις σταμάτησε για λίγο να βρέχει φίλοι του Λυγουριάτικου Καρναβαλιού έβγαλαν τέσσερα άρματα στο δρόμο και έκαναν το δικό τους Καρναβάλι.

Έστω και λίγοι, όσοι συμμετείχαν στην “έκτακτη” και απρογραμμάτιστη παρέλαση, για μία ακόμα φορά, τα έδωσαν όλα….

Νωρίτερα ο Σύλλογος είχε απευθύνει κάλεσμα στο Καρναβαλιστήριο: «Για μία ακόμη φορά, ο καιρός μας τα χάλασε! Όμως, η καρναβαλική μας φλόγα παραμένει αναμμένη! Δυστυχώς, οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να παρελάσουμε, αλλά τα κούλουμα θα τα γιορτάσουμε στο “Καρναβαλιστήριό” μας. Καλούμε όλους τους καρναβαλιστές και τους φίλους του Λυγουριάτικου Καρναβαλιού, στις 11:30, στο χώρο κατασκευής των αρμάτων. Το μενού περιλαμβάνει… καλαμαράκια, φασολάδα, χαλβά, φυσικά… την παραδοσιακή λαγάνα και άφθονο κρασί! Μασκαρευτείτε και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και το κέφι σας!

Προσοχή! Αλεύρι μη φέρετε… έχουμε!!!»

Τα 20 και πλέον άρματα του Συλλόγου έμειναν “καβάτζα” για του χρόνου.

Με το κλείσιμο της ημέρας ο Σύλλογος “Καββαδίας” μοίρασε αναμνηστικά στους συμμετέχοντες, αφού κόπιασαν επί σειρά μηνών για την προετοιμασία, ασχέτως αν το Καρναβάλι δεν έγινε όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί. Τα δωράκια ήταν και αυτά γεμάτα φαντασία: Σακιά με γύψο !!!