ΡεπορτάζΑρχείο

Να τι απέκρυψε ο Καμμένος

Ένας χώρος για χρόνια εγκαταλελειμμένος που μέρος του φιλοξενεί το Κέντρο του ελληνικού γεωργικού οργανισμού “Δήμητρα” της Νέας Κίου θα αποτελέσει το βασικό Hot Spot στην Αργολίδα πέραν των δύο ξενοδοχείων σε Λυγουριό και Πορτοχέλι.

Στις εγκαταστάσεις αυτές φιλοξενείτο παλαιότερα το Κέντρο Εκπαίδευσης Γεωργικών Εφαρμογών κι αν εξαιρέσει κανείς την αυλή των δυο κτηρίων που αποκαταστάθηκαν το 2006 η υπόλοιπη έκταση είναι σε πλήρη εγκατάλειψη με τα αγριόχορτα να περνούν σε ύψος τις πορτοκαλιές. Κάτω από προϋποθέσεις ο χώρος αυτός μπορεί να μετατραπεί πράγματι σε ανθρώπινο hot spot, αν παράξει στους εμιγκρέδες* την δυνατότητα αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης ακόμα και των αγροτικών εκτάσεων του Κέντρου. 

Ένας ακόμα χώρος που είχε μελετηθεί για hot spot ήταν το πεδίο βολής του ΚΕΜΧ, το οποίο όμως απορρίφθηκε για λόγους ασφαλείας, αφού κοντά υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών.

Όσον αφορά το θέμα της Νέας Κίου θα πρέπει να ειδωθεί πολύ ψυχραιμα και θετικά, αφου η περιοχή έχει αναδείξει συγκρούσεις με μειονότητες κατά το παρελθόν.

Βέβαια οι εμιγκρέδες για όσο καιρο μεινουν στην περιοχή, μπορεί να συνεισφέρουν θετικά στην τοπική οικονομία και στον πολιτισμό σε τομεις που διακρίνεται η μικροκοινωνία της Ν.Κίου.

 

* Εμιγκρές = πολιτικός φυγάς, αυτοεξόριστος (συνώνυμο του πρόσφυγα).


Διαβάστε Επίσης: Τι είπε ο Καμμένος και τι εννοούσε για τους πρόσφυγες και τα hot spot στην Αργολίδα