ΠολιτικήΑρχείο

Η Ν.Δ. ήθελε να ειδοποιηθούν οι δήμαρχοι από τον ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Αργολίδα

Πολιτικές διαστάσεις επιχειρεί να δώσει η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της μετακίνησης προσφύγων στο Λυγουριό και το Πορτοχέλι, ρωτώντας «για ποιο λόγο έγινε με μυστικότητα, χωρίς καμία ειδοποίηση σε Δήμους, Αστυνομία, δομές υγείας, φορείς και ομάδες αλληλεγγύης η μετακίνηση προσφύγων σε ξενοδοχεία  της Αργολίδας».

 

Υπενθυμίζουμε βέβαια, ότι τα ξενοδοχεία κλείστηκαν εκτάκτως από την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ και πρόκειται για ανθρώπους που έχουν τα χαρτιά τους για 6μηνη παραμονή στην Ελλάδα, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον Άκη Γκάτζιο για το anagnostis.org, ο ξενοδόχος και πρώην δήμαρχος Ασκληπιείου Αλέξανδρος Τσιλογιάννης.

 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή  Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή και τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό για το θέμα, μιλώντας μάλιστα για «ανησυχία στην τοπική κοινωνία».

 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Όπως επισημαίνουν με δηλώσεις και ανοιχτές επιστολές οι δήμαρχοι Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρής και Επιδαύρου κ. Κ. Γκάτζιος, η πρόσφατη μετακίνηση προσφύγων σε ξενοδοχεία στην Ερμιονίδα και την Επίδαυρο έγινε χωρίς καμία πρότερη ειδοποίηση, επίσημη πληροφόρηση ή έστω επικοινωνία με τους Δήμους, την Αστυνομία, τις δομές υγείας και τους φορείς και τις ομάδες αλληλεγγύης της περιοχής.

Η αναίτια αυτή μυστικότητα στη διαδικασία μετακίνησης και μετεγκατάστασης δημιουργεί πέρα από ανησυχία στην τοπική κοινωνία, και προβλήματα στις συνθήκες φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών, ιδιαίτερα καθώς στην περιοχή οι δομές υγείας υπολειτουργούν λόγω υποστελέχωσης ενώ δεν έχει προβλεφθεί η φαρμακευτική τους κάλυψη. Σε κάθε περίπτωση, και το γεγονός αυτό καταδεικνύει την πλήρη αδυναμία της Κυβέρνησης να χειριστεί με τη δέουσα σοβαρότητα το οξύτατο ανθρωπιστικό αυτό πρόβλημα.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Για ποιο λόγο έγινε με μυστικότητα, χωρίς καμία ειδοποίηση σε Δήμους, Αστυνομία, δομές υγείας, φορείς και ομάδες αλληλεγγύης η μετακίνηση προσφύγων σε ξενοδοχεία  της Αργολίδας”.