ΟικονομίαΑρχείο

Οι Πελοποννήσιοι «μέθυσαν» τους Γερμανούς

Ιδιαίτερη δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τρίτη συνεχόμενη φορά στη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών στον εκθεσιακό χώρο Messe Dϋsseldorf στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία, ο οποίος άνοιξε τις πύλες του για 23η χρονιά για το κοινό από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου 2016.
 

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοξενήθηκαν οινοποιοί από την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Αχαΐα, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Ηλεία και την Κορινθία των οποίων η συμμετοχή διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία «Πελοπόννησος Α.Ε.» σε ανεξάρτητο περίπτερο 150 τμ. Οι επισκέπτες της Έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα  Πελοποννησιακά κρασιά και να διαπιστώσουν την εξαιρετική τους γεύση και ποιότητα.
 

Οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με αγοραστικό κοινό παγκόσμιας κλίμακας, εδραιώνοντας έτσι νέες συνεργασίες. Αξίζει να σημειωθεί το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα Πελοποννησιακά κρασιά τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που ενισχύει το βασικό στόχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων.
 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα-Κτηνοτροφίας, κ. Ηλία Στρατηγάκο, ενώ το περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ  κ. Γρηγόρης Δελαβεκούρας , ο Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Ελληνικού Προξενείου κ. Πάρις Νίκολης και εκπρόσωποι της «Πελοπόννησος Α.Ε.», μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Μπιτζής.