ΠολιτικήΑρχείο

Απαντήσεις για τα πυρηνελαιουργεία θέλει ο Γκιόλας

Ο βουλευτής Αργολίδας του Σύριζα Γιάννης Γκιόλας κατέθεσε από κοινού με τον βουλευτή Β΄Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δημαρά, μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Ερώτηση προς τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, όπου επισημαίνουν το έντονο φαινόμενο ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με δυσοσμία και πνιγηρούς ατμούς, με τα οποία συχνά πυκνά κατακλύζεται η ατμόσφαιρα στην περιοχή του Ναυπλίου, και τα οποία προέρχονται από τα λειτουργούντα στην παραλιακή ζώνη Ναυπλίου προς Ν.Κίο πυρηνελαιουργεία.

Συγκεκριμένα ερωτάται ο Υπουργός αν έχουν διενεργηθεί έλεγχοι, αν οι επιχειρήσεις πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και αν διαθέτουν νόμιμη και ισχύουσα άδεια λειτουργίας. Τι φίλτρα προβλέπονται και αν τα διαθέτουν οι μονάδες αυτές.

Τέλος αν προβλέπεται η μετεγκατάστασή τους σε περιοχή που θα χωροθετηθεί ως οργανωμένη και καθορισμένη βιομηχανική ζώνη.

Στην ερώτηση αυτή απάντησε ο Αν. Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης ότι πρόσφατα η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησε έλεγχο τήρησης των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων και της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και ότι η όλη διαδικασία του ελέγχου είναι σε εξέλιξη και αναμένεται ενημέρωση από την οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση.