ΡεπορτάζΑρχείο

Ανατριχιαστικό σχέδιο για να σκοτώσουν σκυλιά στον Άγιο Ανδριανό

Ανατριχιαστικό ήταν το θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι του Αγίου Ανδριανού, κοντά στο Ναύπλιο το πρωί της Πέμπτης. Τα αδέσποτα σκυλιά που τριγυρνούσαν μέχρι την προηγούμενη ημέρα στο χωριό τους είχαν θανατωθεί με φόλες.

 

Ο αδίστακτος δράστης φαίνεται ότι κατάστρωσε ολόκληρο σχέδιο, με στόχο να σκορπίσει το θάνατο στα ζώα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν, έξω από τους κάδους είχαν τοποθετηθεί σακούλες με καλομαγειρεμένο φαγητό, και κονσέρβες ώστε να τα τετράποδα να πλησιάσουν και να φάνε.

Μόνο που η τροφή ήταν δηλητηριασμένη…

 

Πολλοί κάτοικοι του χωριού αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία, που έσπευσε στον Άγιο Ανδριανό, με περιπολικό, όμως μέχρι ώρας τουλάχιστον δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη του δράστη. Μάλιστα, κάποιοι από τους ντόπιους, όπως ο κος Δημήτρης Κατσούρης, ο οποίος έδωσε τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, έσπευσαν στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα και έκαναν γραπτή καταγγελία.  

Όπως τονίζει ο κος Κατσούρης: «Οι φόλες είχαν επιμελώς ριχτεί σε κάδους σκουπιδιών τα ξημερώματα. Αρχίσαμε στις 8.30 το πρωί να μετράμε αδέσποτα σκυλάκια. Πρέπει να έχουν πεθάνει περίπου 10 σκυλιά.

Προσωπικά είδα τέσσερα και τα φωτογράφισα. Στο ένα έκανα μια ένεση. Το συγκεκριμένο σκυλί πρωί ήταν έξω από το σπίτι μου στις 8.30πμ. Στις 9.05 πμ είχε πέσει πλησίον του Πυργόσπιτου και πιστεύω ότι τη γλύτωσε».

Και συνεχίζει την περιγραφή για το αποτρόπαιο θέαμα που αντίκρισε μπροστά στα μάτια του ο κος Κατσούρης: «Μια άλλη αδέσποτη σκυλίτσα 2 περίπου ετών, στειρωμένη, αποπαρασιτωμένη και εμβολιασμένη, δυστυχώς ήταν από τα πρώτα πρωινά θύματα και ήδη ήταν νεκρή, όταν τη βρήκα».

Αυτή η αδέσποτη γυρόφερνε στο χωριό και πολύ περισσότερο στη γειτονιά του Δημήτρη Κατσούρη. Η φωτογραφία που ποζάρει είναι πριν μερικές ημέρες…

 

Στην επόμενη φωτογραφία, το σκυλάκι έχει πλέον θανατωθεί.

Όσο για το τι νοιώθει ο κος Δημήτρης Κατσούρης για αυτόν που έβαλε τις φόλες, λέει: «Ήθελα να δώσω σ΄ αυτό το δίποδο ανθρωποειδές συγχαρητήρια για την παιδεία του. Να μας πει ποιο Πανεπιστήμιο έβγαλε και να του πω, πως το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν λύνεται με το να χάνονται ψυχές. Αν, λεω, αν έχει τέτοια συμπεριφορά στα ζώα, δεν απέχει αυτή από τη συμπεριφορά που έχει στην κοινωνία. Ντροπή και μόνο ντροπή για την κοινωνία μας τον 21ο αιώνα».