ΚοινωνίαΑρχείο

Ενημέρωση για τον καρκίνο σε Νεμέα, Κουτσοπόδι και Επίδαυρο

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν ημερίδες στο Κουτσοπόδι και στη Νεμέα με θέμα τον καρκίνο του παχέος εντέρου και την πρόληψη αυτού.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων ν. Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Κουτσοποδίου “Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ” και με το Δήμο Νεμέας.

Ομιλητές ήταν οι ιατροί γαστρεντερολόγοι κ. Απόστολος Πουλάκης και κα Γεωργία Γιώτη Γαρδικιώτη αντίστοιχα.
 

Το έργο “πρόληψη κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου” υλοποιείται παράλληλα με το πρόγραμμα “εκπαίδευση στην ψηλάφηση – υπέρηχος των μαστών” στο νομό Αργολίδας και στο δήμο Νεμέας και χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» EEA Grants “We are all Citizens” Programme / Project Promoters Forum, το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι παρευρισκόμενοι στις ημερίδες πραγματοποίησαν δωρεάν προληπτική εξέταση κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου σε μικροβιολογικό εργαστήριο της περιοχής τους.
 

Την εκδήλωση στο Κουτσοπόδι τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμότατος πατέρας Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδιανός, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κουτσοποδίου Βασίλης Στάμος και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Δελής.

Στη Νεμέα παρευρέθησαν ο αρχιερατικός επίτροπος πατήρ Αθανάσιος Αλτανόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σπυρίδων Κεφάλας Σπυρίδων και Νικόλαος Κώτσιανης.

Στα πλαίσια του προγράμματος, ο σύλλογος την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 7:00μ.μ. θα πραγματοποιήσει ενημέρωση κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου, στην Αρχαία Επίδαυρο με τη συνεργασία του πολιτιστικού συλλόγου Αρχαίας Επιδαύρου.