ΠολιτικήΑρχείο

Το εξώδικο Μπουλούκου σε Μανιάτη και η πρώτη αντίδραση

Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Γιώργος Μπουλούκος, ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, καθώς και του ανεξάρτητου βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου, «απαντά» με εξώδικο και με την απαίτηση οι τρεις βουλευτές να ανακαλέσουν και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.

Αυτό που πυροδότησε τις αντιδράσεις ήταν η κλήση του από το Νίκο Μιχαλολιάκο ως μάρτυρα υπεράσπισης στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι παραπάνω βουλευτές με τη σειρά τους καλούσαν τον Πέτρο Τατούλη να τον απομακρύνει από τη θέση του, κάνοντας λόγο για εξόφληση γραμματείων με την Χρυσή Αυγή.


Το εξώδικο Μπουλούκου στους τρεις βουλευτές

Ο κ. Μπουλούκος αισθάνεται βαρύτατα προσβεβλημένος και γι’ αυτό τους απέστειλε εξώδικο, θεωρώντας «πως οι εξυβριστικοί και συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί των τριών βουλευτών ξεπερνούν κάθε ανεκτό και επιβαλλόμενο μέτρο κριτικής και ελέγχου». Γι’ αυτό τους καλεί να ανακαλέσουν το περιεχόμενο της κοινής δήλωσής τους και να ζητήσουν  εγγράφως δημόσια συγνώμη.

Ο κ. Μπουλούκος δηλώνει ότι θα προσφύγει πάραυτα στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τους καλεί  να δηλώσουν δημοσίως και εγγράφως ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα «κρυφτούν» πίσω από την βουλευτική τους ασυλία.


Το θέμα είναι πολιτικό και όχι προσωπικό

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ) η οποία σε απάντησή της κάνει λόγο για απόπειρα φίμωσης βουλευτών, τονίζοντας πως το θέμα είναι πολιτικό και όχι προσωπικό και επί του πολιτικού αυτού θέματος ασκήθηκε κριτική και ζητήθηκαν απαντήσεις, που μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί.

Όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνεται: «οι Βουλευτές έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να αναδεικνύουν ζητήματα που έχουν προεχόντως πολιτικό και θεσμικό χαρακτήρα. Η εμπλοκή προσώπου που έχει επιλεγεί ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη & της Επιχείρησης, σε μια δίκη που, πέραν του ποινικού σκέλους, έχει κατ’ εξοχήν και πολιτική διάσταση, δεν συνάδει με την ορθή επιτέλεση του ρόλου και της αποστολής του. Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης, οφείλει να μένει μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις, ιδίως στην περίπτωση που αυτές περιλαμβάνουν την τέλεση ποινικά κολάσιμων εγκλημάτων που κλονίζουν τα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.». Στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταλήγει πως ο Μπουλούκος δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.