ΠολιτικήΑρχείο

Τι απέγιναν οι δεσμεύσεις για το νοσοκομείο Ναυπλίου;

Την άμεση τήρηση των δεσμεύσεων του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, για τη βελτίωση της κατάστασης της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου, ζητάνε με ερωτήσεις τους οι Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ανδριανός, με αφορμή και την πρόσφατη ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων της Ν.Μ. Ναυπλίου, η οποία κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.

3,5 μήνες πέρασαν από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή φορέων της Αργολίδας, και από τότε κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί για τη βελτίωση των συνθηκών του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παλεύουν μόνοι τους για την κατά το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία του.

Ο Γιάννης Ανδριανός, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «ενώ απομακρύνθηκαν οι προηγούμενες διοικήσεις των νοσοκομείων εδώ και τρεις μήνες, δεν έχουν οριστεί οι νέες διοικήσεις.». Και συνεχίζει: «Στην Αργολίδα, η κραυγή αγωνίας των εργαζόμενων και της κοινωνίας ζητά την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων που θέτουν σε κίνδυνο εκτός των άλλων τη λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής και των Εξωτερικών Ιατρείων, την αδυναμία κάλυψης όλων των εφημεριών από Παιδίατρο, τα κενά σε Καρδιολόγους και Τεχνολόγους-Ακτινολόγους στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, την έλλειψη Ψυχιάτρου για την λειτουργία της νέας ψυχιατρικής πτέρυγας της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, την υποχρηματοδότηση και την δραματική έλλειψη νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού.».

Επίσης ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ αναφέρεται στις ελλείψεις που έχουν τα ιατρικά κέντρα του Κρανιδίου και του Λυγουριού, καθώς και στην χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση έλευση των προσφύγων, που αυξάνουν τις ανάγκες για ιατρική φροντίδα.

Ο Γ. Ανδριανός ρωτά τον Α. Ξάνθο: «Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αναλάβει για την άμεση αντιμετώπιση των ως άνω προβλημάτων στη λειτουργία των δομών υγείας της Αργολίδας».

Αντίστοιχα ο Γιάννης Μανιάτης σημειώνει πως «Οι κραυγές αγωνίας των εργαζομένων για τη λειτουργία και το μέλλον του νοσοκομείου καταδεικνύουν την έλλειψη πολιτικής για την επίλυση των προβλημάτων».

Ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατική Συμπαράταξης ρωτά τον Α. Ξάνθο:
1. Πότε θα έχει μόνιμη Διοίκηση το ΓΝ Αργολίδας και κατ΄ επέκταση η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου;
2. Ποιες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν μετά τη συνάντησή μας για τη βελτίωση των συνθηκών του νοσοκομείου Ναυπλίου;
3. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε εφόσον βλέπετε ότι η κατάσταση που βιώνουν οι λειτουργοί του νοσοκομείου είναι απαράδεκτη;
4. Τι θα γίνει με το μέλλον του έργου ενεργειακής αναβάθμισης της νοσηλευτικής μονάδας Ναυπλίου;»