ΚοινωνίαΑρχείο

«Επτασφράγιστο μυστικό» και για τον Τάσο το μέλλον των προσφύγων

Καμία πληροφορία ούτε καν στην Περιφέρεια δεν παρέχεται από τον ΟΗΕ και την κυβέρνηση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία του Λυγουριού και του Πορτοχελίου. Να σημειωθεί ότι η φιλοξενία τους από τον ΟΗΕ που πληρώνει τα ξενοδοχεία λήγει στις 31 Μαρτίου.
 
Τι θα γίνουν μετά; Πού θα πάνε; Θα έρθουν κι άλλοι; Πού θα φιλοξενηθούν;
 
Όλα αυτά τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα, ακόμα και για τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο, ο οποίος δεν βρήκε καμία απάντηση στην προσπάθεια να ενημερωθεί, μέσω του ΟΗΕ.
 
Στη συνάντηση που είχε με τους φορείς του τόπου για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, στο πλαίσιο καμπάνιας που κάνει η Περιφέρεια, τέθηκε το θέμα της ενημέρωσης των αρχών του νομού, σχετικά με τους πρόσφυγες που ήδη βρίσκονται στην Αργολίδα. Εντύπωση προκάλεσε η απάντηση του κου Χειβιδόπουλου, ότι δεν έχει καταφέρει να ενημερωθεί από τον ΟΗΕ και την κυβεέρνηση παρά τις επανηλλημένες προσπάθειες που έχει καταβάλει.
 
Στο ίδιο μοτίβο άλλωστε είναι και σχετική δήλωση του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, ο οποίος σχετικά με το ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επανέλαβε από την Τρίπολη την πάγια θέση της Περιφερειακής αρχής ότι «δυστυχώς η χώρα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού δεν είχε και δεν έχει σχέδιο. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα πάρουμε καμία απόφαση αν δεν προσέλθει η Κυβέρνηση σε διαβούλευση του σχεδίου της με την περιφερειακή αρχή». 
 
Ανάλογες προσπάθειες για να ενημερωθούν έχουν επιχειρήσει και οι δήμαρχοι, χωρίς αποτέλεσμα.