ΠολιτικήΑρχείο

Με αγωγή απειλεί ο Μαλτέζος με αφορμή τις δηλώσεις Κωστούρου

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Πελοποννήσου της ΝΔ Γιάννης Μαλτέζος στρεφόμενος κατά του Βασίλη Κωστούρου, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει τις εις βάρος του κατηγορίες. Μάλιστα απειλεί τον υποψήφιο για την Τοπική Οργάνωση Επιδαύρου ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον του εάν δεν ανακαλέσει τα όσα είπε εναντίον του στη συνέντευξη τύπου.

Επίσης δηλώνει πως το επιδικασθησόμενο ποσό θα αποδοθεί ολόκληρο στη ΝΟΔΕ Αργολίδας, για το σκοπό της κάλυψης των λειτουργικών της δαπανών. Τέλος τα βάζει και με τον απερχόμενο πρόεδρο της Νομαρχιακής Αργολίδας κ. Μούκιο γιατί παραχώρησε την αίθουσα για την συνέντευξη. 

Όπως αναφέρει ο κ. Μαλτέζος στη σελίδα του στο facebook:

« Επειδή σαν πολλά ακούσαμε αυτές τις ημέρες και προς αποκατάσταση της αλήθειας, διαβάστε τα κατωτέρω:

Ο ένας και μοναδικός υποψήφιος για τη ΔΗΜΤΟ Επιδαύρου, κος Βασίλης Κωστούρος, αν και ήδη εκλεγμένος (ενώ σε συντριπτικό ποσοστό οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν για τα αξιώματα των οργάνων της ΝΟΔΕ Αργολίδος ΔΗΜΤΟ, σύνεδροι, θεματικοί είναι πλείονες του ενός) καταγγέλλει “αποκλεισμούς”.

Μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Στη Δημοκρατία, βασική αρχή είναι η συμμετοχικότητα και όχι η μοναδικότητα της υποψηφιότητας. Άλλη βασική αρχή είναι το δικαίωμα της έκφρασης αλλά όχι της λασπολογίας. Οι αναπόδεικτες, αόριστες και φανταστικές καταγγελίες του κου Κωστούρου αποτελούν την πιο τρανή διάψευση του ότι, αντιθέτως με όσα υποστηρίζει, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να είναι κόμμα ανοικτό στην κοινωνία και διαρκώς διευρύνεται, γι αυτό και προσήλθαν τόσα πολλά μέλη να θέσουν υποψηφιότητες. Τη δημοκρατική συμπεριφορά της ΝΕΦΕ κι εμού προσωπικά θα την κρίνουν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό και τα αρμόδια όργανα. Επισημαίνω δε ότι σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την οποία είμαι επίσης υπεύθυνος, δεν παρουσιάσθηκαν ανάλογες ανακοινώσεις ούτε και υποψία εναντίον μου αιτιάσεων!

Ποτέ δεν ανήκα σε περιβάλλοντα, σε αντιδιαστολή με άλλους. Ίσως ο κος Κωστούρος στην πολύχρονη παρουσία του στο κόμμα, όπως αναφέρει, να επηρεάστηκε από περιβάλλοντα. Θα τιμήσω μέχρι τέλους το ρόλο που μου ανέθεσε ο Πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα κρίνει εάν είμαι λίγος, αρκετός, ικανός ή ανίκανος. Για την εμπλοκή μου που αναφέρει, παρανόμως και παρατύπως, στη διαδικασία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, την απάντηση πέραν των οργάνων του Κόμματος, εάν δεν ανακαλέσει άμεσα και πάντως εντός της σήμερον, θα τη δώσουν τα αρμόδια Δικαστήρια μετά την αγωγή που προτίθεμαι να καταθέσω. Και επειδή η ζημία που προκαλούν οι δηλώσεις του κου Κωστούρου στη Νέα Δημοκρατία είναι μεγάλη, ειδικά στην παρούσα ευαίσθητη περίοδο, ΔΗΛΩΝΩ από τώρα ότι το επιδικασθησόμενο ποσό θα αποδοθεί ολόκληρο στη ΝΟΔΕ Αργολίδας, για το σκοπό της κάλυψης των λειτουργικών της δαπανών. Έτσι τουλάχιστο θα μετριασθεί η ζημία την οποία ασύνετα προκαλεί ο κος Κωστούρος με τις δηλώσεις του.

Επειδή οι εκλογικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη, η ΝΕΦΕ Αργολίδος, έχει επιτελέσει ένα ήδη μεγάλο έργο, σεβόμενη απόλυτα την εγκύκλιο και το Καταστατικό του Κόμματος και συνεχίζει μέχρι την περάτωση των διαδικασιών, δε θα αναφερθώ άλλο στις καταγγελίες του κου Κωστούρου, όχι τώρα τουλάχιστον. Μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών θα έχουμε όλο το χρόνο να ασχοληθούμε σε πολιτικό επίπεδο, ίσως και σε δικαστικό, με τις αοριστολογίες του κου Κωστούρου και να φανεί περίτρανα προς τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας ποιος ανήκει σε think tank, ποιος επιθυμεί τις ομαδοποιήσεις, τις μοναδικές υποψηφιότητες, τους αποκλεισμούς, τους πολιτικούς ρεβανσισμούς και ποιοι κρύβονται πίσω από αόριστες καταγγελίες.
 
Υ.Γ.1 Δε θα απαντήσω σε καμμία άλλη δήλωση μέχρι τέλους των εσωκομματικών διαδικασιών, σεβόμενος το ρόλο που μου ανέθεσε ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, την επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική μου διαδρομή. Θα υπερασπισθώ τις διαδικασίες και τη νομιμότητα όσες άδικες επιθέσεις κι αν δεχθώ, τόσο η ΝΕΦΕ όσο και εγώ.

ΥΓ2. Και επειδή στη μέχρι τώρα πολιτική μου διαδρομή δε συμμετείχα σε πολιτικές κωμωδίες παρά μόνο σε πολιτικά δρώμενα και δε λειτούργησα προς ίδιον όφελος, όπως γνωρίζει τουλάχιστον όλη η κοινωνία του Άργους, μάλλον ο κος Κωστούρος σε άλλους αναφέρεται. Διπλοθεσίτης, πολυθεσίτης ή Σωτήρας της Αργολίδας είναι ρόλοι μακριά από εμένα.

ΥΓ.3 Μη προσπαθείτε να επηρεάσετε τη ΝΕΦΕ και τις αποφάσεις αυτής επικαλούμενοι αοριστολογίες και απειλούντες αυτήν, διότι η Νέα Δημοκρατία ποτέ δε λειτούργησε υπό απειλές, πολύ δε περισσότερο σήμερα.

ΥΓ4. Επειδή η συνέντευξη Τύπου του κου Κωστούρου, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αργολίδας, θα παρακαλέσω για τελευταία φορά τον απερχόμενο Πρόεδρο κο Μούκιο να φροντίσει ώστε τα γραφεία της ΝΟΔΕ να διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς αυτής. Ως άλλως θα θεωρηθεί ότι συνεργεί ακούσια ή εκούσια σε διχαστικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές, σίγουρα δε εκτός κάθε κομματικής δεοντολογίας. »