ΕκδηλώσειςΑρχείο

Χτίζοντας Κάστρα αφήγησης και γραφής για τα παιδιά του Άργους

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, οι κ.κ. Σοφία Ασλανίδου και Γιάννα Βασιλείου, που ανήκουν στις Παραμυθούδες του Ναυπλίου, και η κ. Καλλιόπη Καλποδήμου, Φιλόλογος – Θεατρολόγος του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, σε συνεργασία με τα 1ο,  2ο, 3ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία Άργους, θα πραγματοποιήσουν εργαστήρι αφήγησης και γραφής με θέμα: «Χτίζοντας Κάστρα αφήγησης και γραφής», κατά το οποίο,  θα εμψυχώσουν 30 μαθητές του Μουσικού σχολείου,  για να αφηγηθούν ένα παραμύθι σε παιδιά Δημοτικού με την συνοδεία μουσικών οργάνων. Μετά το τέλος του παραμυθιού, θα ζητηθεί  από τα παιδιά των Δημοτικών και από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου να γράψουν ένα κείμενο με αφορμή το παραμύθι,  που άκουσαν οι μεν και που αφηγήθηκαν οι δε.

Σκοπός της δράσης είναι οι μαθητές να αντιληφθούν την ανάγνωση, την αφήγηση και τη συν- γραφή  ως μέσο έκφρασης, γνώσης, επικοινωνίας και αίσθησης. Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και παιχνίδια να αναπτύξουν πνεύμα συνεργασίας, ομαδικότητας και επικοινωνίας, καλλιέργεια του προφορικού λόγου και ενίσχυση της αυτοεκτίμησης που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη συλλογική και δημιουργική έκφραση .

Στόχος εν τέλει της δράσης είναι η ελεύθερη έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων μέσα από την ανάγνωση, την αφήγηση αλλά και από ένα γραπτό κείμενο, αλλά και πως όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικούς και απρόβλεπτους τρόπους επικοινωνίας.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου συμποσίου για τους Συγγραφείς της Αργολίδας με τίτλο «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής», που διοργανώνει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του  Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Για το Θεατροδρόμιο  υπεύθυνη δράσης Σοφία Ασλανίδου και Γιάννα  Βασιλείου.

Για το Μουσικό Σχολείο υπεύθυνη δράσης την Καλλιόπη Καλποδήμου.