ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Στα μαχαίρια Άργος, Ναύπλιο και Καλαμάτα για 10 εκατ. ευρώ;

Εμφύλιος ανάμεσα στις δημοτικές αρχές Καλαμάτας, Άργους και Ναυπλίου είναι έτοιμος να ξεσπάσει αν πιστέψουμε τα όσα αναφέρονται σε σχετικό ρεπορτάζ του kalamatajournal.gr, όπου συγχέονται η ανάπλαση της παραλιακής οδού Ναυαρίνου στην Καλαμάτα, με την εκβάθυνση του Ναυπλίου και την ανάπλαση του Άργους, αν και το τελευταίο είναι ένα έργο που ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, σε αντίθεση με τα άλλα δύο που δεν έχουν καν ξεκινήσει…

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, προς ενδοπεριφερειακό εμφύλιο κινδυνεύει να οδηγηθεί η κατάσταση σχετικά με το έργο της αστικής ανάπλασης της Καλαμάτας. Ο Δήμος ήλπιζε και ελπίζει ότι θα πάρει ολόκληρο το ποσό των 10.000.000 ευρώ που διαθέτει η Περιφέρεια από το ΕΣΠΑ και θα αναπλάσει την παραλιακή οδό Ναυαρίνου.

Tο βράδυ της Δευτέρας όμως, ο Πέτρος Τατούλης, άφησε να εννοηθεί ότι το ποσό θα κοπεί σε κομμάτια, το ένα για την ανάπλαση που θέλει να κάνει ο Δήμος Καλαμάτας και το άλλο για από κοινού έργο ανάπλασης στο Άργος και το Ναύπλιο. Αντίθετα ο δήμαρχος Καλαμάτας επέμεινε ότι μία πόλη θα πάρει τα λεφτά και σχολίασε ότι«δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του περιφερειάρχη» να σπάσει το ποσό στα δύο…

Την Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση στην Τρίπολη για το έργο της αστικής ανάπλασης της Καλαμάτας στην οποία ο κ. Νίκας θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει για πάρτη του όλο το ποσό, χωρίς να πάρουν τίποτα οι υπόλοιποι.

Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι «το κεντρικό θέμα της συζήτησης θα είναι οι αναπλάσεις αστικού χώρου, η μία ανάπλαση αστικού χώρου που θα γίνει για όλη την Περιφέρεια και έχουμε βάσιμες ελπίδες, γιατί έχουμε και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, να είμαστε η πόλη η οποία θα λάβει τα 10.000.000 ευρώ για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης. Ήδη έχουμε αρχίσει και μελετούμε πλέον την ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου. Σας λέγω το νέο ότι θα γίνει πανελλήνιος διαγωνισμός και για την παραλιακή ζώνη, όπως είναι σε εξέλιξη και για την 23ης Μαρτίου, όπου έχουμε ήδη 20 συμμετοχές. Χρειαζόμαστε πάρα πολύ ιδέες, τις οποίες ο Δήμος θα τις αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ερωτηθείς ο δήμαρχος Καλαμάτας για την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη, ότι, εκτός από την Καλαμάτα, εξετάζεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα της αστικής ανάπλασης το Άργος με το Ναύπλιο, απάντησε: «Ή η Καλαμάτα ή το Άργος και το Ναύπλιο. Ένας, όχι δύο. Λοιπόν, θα δούμε ποιος πληροί τους όρους, γιατί δεν είναι και στη διακριτική ευχέρεια του περιφερειάρχη για να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μία πόλη θα ενταχθεί. Θεωρούμε ότι έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα αλλά τα νέα θα τα δούμε την Παρασκευή. Δεν θέλω να προτρέχω, εμείς είμαστε αισιόδοξοι».
 
Διαβάστε Επίσης: Φουλ επίθεση Καμπόσου σε Νίκα