ΕκδηλώσειςΑρχείο

Στο Ναύπλιο η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση το διήμερο 4 και 5 Νοεμβρίου του 2016, όπως αποφάσισε σήμερα η ομάδα εργασίας της Ελληνογερμανικής συνέλευσης στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Στην ομάδα εργασίας συμμετείχαν ο Frank Edelmann –Δήμαρχος Στάιναχ και Συντονιστής Δημάρχων της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο Πέτρος Τατούλης – Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Χριστόδουλος Μαμσάκος – Δήμαρχος Δράμας και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης επισήμανε πως πρέπει να ενισχυθεί ο θεσμικός χαρακτήρας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης υπογραμμίζοντας την ανάγκη να συγκροτηθεί μία ομάδα η οποία θα επεξεργαστεί και θα οργανώσει συναντήσεις σχετικά με τις θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν και θα καταθέσει σχετικές προτάσεις. Η προσφυγική κρίση και ο ρόλος των Δήμων στη διαχείριση της είναι ένα από τα θέματα που θα πρέπει να μπουν ψηλά στην ατζέντα σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Frank Edelmann.