ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πως «έψησε» το Ναύπλιο τους Γερμανούς;

Στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση, το διήμερο 4 και 5 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ. Ο τόπος συνάντησης οριστικοποιήθηκε κατά την διάρκεια της προχθεσινής ομάδα εργασίας της Ελληνογερμανικής συνέλευσης στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Στην ομάδα εργασίας συμμετείχαν ο Frank Edelmann –Δήμαρχος Στάιναχ και Συντονιστής Δημάρχων της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο Πέτρος Τατούλης – Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Χριστόδουλος Μαμσάκος – Δήμαρχος Δράμας και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Το ότι η ερχόμενη συνέλευση θα γίνει στην Πελοπόννησο αυτό ήταν πάνω κάτω γνωστό, όμως δεν είχε οριστικοποιηθεί σε ποιά πόλη αυτή θα διεξαχθεί. Ο Δήμος Ναυπλιέων το είδε από την αρχή ζεστά το θέμα και ήρθε σε επαφές με αντιπροσωπεία της Ελληνογερμανικής συνέλευσης λίγες εβδομάδες πριν. Τελικά το «ψηστήρι» έπιασε και έτσι το Ναύπλιο ορίστηκε ως τόπος της συνεδρίασης, σε μία ευκαιρία να συσφίξει ακόμα περισσότερο τις ήδη καλές σχέσεις του με τους Γερμανούς. 

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση σκοπό έχει τη συνεργασία ελληνικών και γερμανικών περιφερειών και δήμων, αλλά και επιχειρηματιών, εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ της ελληνικής και γερμανικής πλευράς.