ΚοινωνίαΑρχείο

Λίγοι οι 200 πρόσφυγες για την Αργολίδα…

Τρεις εβδομάδες παράταση έχει πάρει η παραμονή των προσφύγων σε ξενοδοχεία του Λυγουριού και του Πορτοχελίου η οποία κανονικά έληγε στις 31 Μαρτίου, αλλά οι 200 θα συνεχίσουν βρίσκονται εδώ τουλάχιστον μέχρι και τις 22 Απρίλη. Τα ξενοδοχεία μισθώνονται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και έπειτα αυτοί θα μεταφερθούν σε διαμερίσματα στην Αθήνα, πάλι με έξοδα της Ύπατης Αρμοστείας.


Οι 200 μένουν σε ένα μέρος που τους έχει καλοδεχθεί:

Οι συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι άνθρωποι αυτοί είναι καλές, ενώ διοργανώνονται και διάφορες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά με πρωτοβουλία αλληλέγγυων πολιτών, οι οποίοι έχουν φροντίσει και για την κάλυψη των όποιων ελλείψεων υπήρχαν σε εφόδια. Παράλληλα το τμήμα Θεατρικών Σπουδών ετοιμάζει σειρά δράσεων και μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ και 1ο ΕΚ Άργους θα προβάλλουν το ντοκιμαντέρ που έφτιαξαν για τους πρόσφυγες.

Η Περιφέρεια και οι Δήμοι με τη σειρά τους συνεχίζουν τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία θα διατεθεί όπου υπάρχει ανάγκη, χωρίς να ασχολούνται και τόσο με τους εδώ πρόσφυγες, οι οποίοι άλλωστε είναι από τους «τυχερούς» που έχουν, προς το παρόν, εξασφαλίσει τα προς το ζην.


Επιβεβαιώνει ο Βίτσας ότι «ψάχνεται» στην Πελοπόννησο:

Υποδείξτε μας τις δομές για να στεγάσουμε τους πρόσφυγες λέει ο Δημήτρης Βίτσας απευθυνόμενος προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του Έντυπου Αναγνώστη προ ενός μηνός (3/3/2016), το οποίο συνέδεε την μυστική επίσκεψη Βίτσα στο Ναύπλιο με την αναζήτηση δομών φιλοξενίας στην περιοχή μας, ενώ δύο εβδομάδες μετά έφθαναν και οι πρώτοι πρόσφυγες σε Λυγουριό και Πορτοχέλι. Δεν αποκλείεται τις επόμενες εβδομάδες να δούμε αυτός ο αριθμός να αυξηθεί και μάλιστα ραγδαία. Άλλωστε η Αργολίδα κρίνεται ως μέρος φιλόξενο…

Ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας, μιλώντας εχθές το μεσημέρι σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στους 200 πρόσφυγες της Αργολίδας λέγοντας πως «τρέχει το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που σκοπό έχει να φιλοξενηθούν σε ιδιωτικές δομές 20.000 πρόσφυγες με δική της ευθύνη». Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση βγάζει την ουρά της απ’ έξω αποκρούωντας με αυτόν τον τρόπο και τις κατηγορίες Θεοδωράκη περί «ξενοδοχείων κολλητών».