ΚοινωνίαΑρχείο

Συγκλονιστική η προσφορά του Μοριά στους πρόσφυγες

Συγκλονιστική χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την προσφορά και συμμετοχή των Πελοποννησίων πολιτών στην πρωτοβουλία της Περιφερειακής αρχής «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες» για τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας εκφράζοντας ταυτόχρονα την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την αντίδραση των Πελοποννησίων στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος Ευρωπαϊκού» δήλωσε ο κ. Τατούλης και αναφέρθηκε στο δείγμα γραφής των πολιτών της Πελοποννήσου που απομόνωσαν τις ακραίες φωνές «αποδεικνύοντας ότι αυτές έχουν αποτύχει να υπερασπιστούν αρχές, θεσμικές λειτουργίες και την εντιμότητα, τοποθετώντας τες στο παρελθόν».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε ότι η μεταφορά των προϊόντων που έχουν συγκεντρωθεί θα γίνει σε συγκεκριμένους στόχους και η διανομή θα γίνει απευθείας στους πρόσφυγες «χωρίς τις δομές που πρόσβαλλαν διεθνώς την αισθητική και εικόνα της χώρας».

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει σταθερή στη βασική της άποψη, που πρώτη αυτή διατύπωσε και την οποία εκφράζουν πλέον στελέχη της Κυβέρνησης, ότι οι ΜΚΟ αποτελούν μαύρη σελίδα για την ιστορία αυτού του τόπου» τόνισε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την έλλειψη υποδομών και σχεδίου από την πλευρά της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει τη συνεργασία με την Κυβέρνηση για την κατάρτιση ενός σχεδίου αναλογικού και με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων.