ΚοινωνίαΑρχείο

7 Απριλίου πανελλαδική απεργία: Ποιοί συμμετέχουν σε αυτή

Πανελλαδική 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος είναι προγραμματισμένο για σήμερα με στόχο να μην περάσει το νέο ασφάλιστικό. Σε αυτή συμμετέχουν, εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι ενώ στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών) με την στήριξη της ΠΟΕΣΥ.

Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζομένους με στόχο να μην περάσει το νέο ασφάλιστικό που, όπως υποστηρίζει, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «μέτρα-σφαγείο» που δεν συνιστούν μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που συνεπάγονται περικοπή των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια.

Η ΑΔΕΔΥ θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της, όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση. Στην σημερινή κινητοποίηση δεν συμμετέχει η ΓΣΕΕ παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία της ΑΔΕΔΥ για από κοινού συμμετοχή.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.